pondělí 7. března 2016

Zařizování šatny I.

Krásný večer.

 Ráda bych vás dnes pozvala do své šatny. Kdysi jsem interiéry navrhovala a i když se tomu už dlouho nevěnuji, stále mě samozřejmě baví zařizovat a měnit naše bydlení. Šatna je takové mé útočiště. 
Mám tady klid na práci, šatní skříně, boty a toaletní stůl. Dlouho mi tady ještě chybělo místo na odpočinek, proto jsem si k Vánocům přála křeslo. Od začátku jsem věděla, že nechci ušák z Ikea apod. Chtěla jsem kvalitní kus nábytku, co mi ještě dlouho vydrží. Chvíli jsem váhala jestli vybrat tvar křesla s prošíváním, nebo bez, klasičtější tvar nebo modernější. Ale nakonec jste mi s výběrem pomohli i vy na instagramu. Potom co jsem se rozhoupala a vybrala tvar, jsem zvolila bílý samet pro očalounění. Tím, že mi všechno tak trvalo, tak křeslo nebylo možné mít hned na Vánoce, ale to jsem přežila.
Ke křeslu mě napadá jedna důležitá poznámka. Podobný ušák potřebuje hodně prostoru. Na prodejně se to nezdá, ale když si ho pak doma vybalíte, opanuje velkou část pokoje. Takže pokud si ho budete pořizovat, počítejte s tím, že potřebuje hodně prostoru, jinak interiér působí stísněně.

Křeslo z Innex, deka Bella Rose


Ale zpět k zařizování.
Co se týče úložného systému, s tím v tuhle chvílu nejsem spokojená. Mám 4 šatní skříně a vymýšlím čím je nahradit. Úplně nejraději bych měla všechno oblečení na ramínku na štendrech. Abych měla v přehlednosti kde co mám a nezapomínala na to, co jsem si koupila. Na oblečení se pak ovšem práší a to je problém. Přemýšlela jsem nad šatníkem na míru, ale ráda a často pokoj měním a stěhuji, takže tady už nemám nic co by bylo pěvně ukotveno. Mimochodem i křeslo už putovalo ze strany na stranu a vyměnila jsem ho už i s toaletním stolkem. Jelikož jsem dořešila křeslo aka odpočinkovou zónu, vrhám se na řešení té praktické části s mým oblečením. Pokud máte někdo tip na firmu co vyrábí nějaké variabilní řešení, zajimavou šatní skříň apod, tak budu ráda:)









Snad se vám alespoň malé nahlédnutí do mojí šatny líbilo. Jak vidíte, bílá je moje oblíbená barva, ale přesto doufám, že na vás interiér nepůsobí moc chladně. Až dořeším úložné prostory, zase vám zbytek šatny ráda nafotím..
Jak řešíte úložné prostory vy? A jaká je vaše oblíbený odpočinková zóna?

PS: sice tomu říkám křeslo na relax, ale kde myslíte že teď píšu články?:)

33 komentářů:

  1. Nádherná šatna! Mě stejně nejvíc berou ty vaše úžasné dveře. Po bytě s takovými dveřmi sním. :-) Jinak to křeslo je dokonalé, opravdu je vidět, že je to kvalitní kus nábytku a teda obdivuji výběr barvy, já jsem prasátko a neriskla bych to. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Inuško krása. Křeslo je vážně dokonalé. Mohla by si napsat co je to přesně za tip a kde ho sehnat? Já bych se pro bílou asi nerozhodla, i když uznávám že působí hodně luxusně. Ale v šedém by se ti také líbilo ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V šedém by se mi určitě líbilo, ale pro můj interiér by už bylo rušivé. Já měla jasnou představu s bílým křeslem. Jinak je to typ POLA, koupené v Innexu a značka je SITS.

      Vymazat
  3. Líbí sse mi to moc. Vypadá to luxusně!! kdepak si koupila tu pletenou deku prosím? Missu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Missu, deka je z Bella Rosa myslím:) a děkuji za komentář:)

      Vymazat
  4. studeny jak psí čumak

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné! Krásné! Ale já jsem praktik, bílou bych na potahy nikdy nezvolila a ten koberec by byl opravdu náročný na údržbu, vypadá to pěkně tak rok, pak se to užíváním ušpiní, nejde to vyčistit...

    Jo a bacha na barevné oblečení, až si budeš sedat na křesílko, některé je zrádné a zabarvuje :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Mišice:) máš pravdu, v džínách se na křesílko sednout nedá. Naštěstí mám bílou, sametovou soupravu, kterou si na čtení v ušáku oblékám:)

      Vymazat
  6. Vždyť je to neútulný a chladný. To jsem jedinej kdo má kupu osobních věcí? Ty nic nevlastníš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nečekala jsem, že by se šatna líbila všem. Vyhovuje mi prazdnejsi otevřený prostor, kde mě nic neruší. Pár věcí překvapivě mám, stejně jako víc místností, takže všechno nemusí být v šatně:) Chápu, že někdo má rad samé obrázky na stěnách a dekorace. Já to mám raději minimalistické. Neruší mě to pak vizuálně při práci:)

      Vymazat
  7. Máš velmi dobrý vkus:-*. Moc se mi interiér líbí, takový styl vyhledávám také :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Kristen. Jsem ráda že se ti to líbí:) já mám ráda i seversky styl v interiéru, ale chtěla jsem to i trochu elegantní. Takový kompromis. Viděla jsem nádhernou tmavší šedou podlahu, ale ta už mi přišla moc výrazná k tapetě. I to bylo totiž nutné skloubit.

      Vymazat
  8. To je nádhera, působí to na mě velice čistě :) To jsem zvědavá, jak to s těma skříněma vymyslíš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru já docela taky, ale určitě existuje nějaká fajn možnost co mi bude vyhovovat:)

      Vymazat
  9. Moc pěkné, já se teď chystám zařizovat 2 pokoje, tak jsem zvědavá, co vykouzlím. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je naprosto boží!! I Carrie ze Sexu ve městě by ti mohla závidět!!
    simmyss.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc:)Carrie paradoxně ve svém bytě neměla šatnu nic moc:)

      Vymazat
  11. Jedním slovem prostě nádhera. Mám velmi podobný vkus, bílá barva i minimalismus jsou mi obě blízké :). Opravdu se ti to povedlo skvěle zkombinovat a myslím si, že ta podlaha je možná i lepší než bílý koberec (přesně takovou podlahu bych totiž jednou chtěla mít doma také :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natalie, máš pravdu. Ta podlaha je podle mě taky lepší. Jsem ráda, že to tak dopadlo, i když to bylo náročnější než s kobercem:)

      Vymazat
    2. Ach jo - vše, co není barevné a dekorované, NENÍ minimalismus...tapeta není minimalismus, křeslo (svým tvarem, čalouněním i materiálem potahu) není minimalismus, dveře nejsou minimalistické a ten pseudo historizující stoleček z Ikea rozhodně ne. Je to velmi čistý, umírněný, monochromatický / :)/ interiér s historizujícími reminiscencemi - pokud ho chcete tak strašně definovat, tak co třeba eklektismus (i když to také úplně není) - ale fakt nepoužívejte pojmy, když neznáte jejich úplný význam.
      Mně se líbí jeho čistota - právě mezi blogerkami se to těmi dekoracemi (často na hranici kýče) jen hemží, takže oceňuji.
      Jen si nejsem jistá odstínem potahu - na fotkách to vyznívá hodně do krémova, až do žluta (což bude asi tím sametem), trochu mne to ruší, zvlášť v těsném kontaktu s tapetou. Ale s bílou bývají problémy - paradoxně má spoustu odstínů - co třeba lehce zatónovaný do šeda, chytlo by se to té patiny na podlaze - i když tam by mohl být zase problém, že lehounké zabarvení bude vypadat na sametu uprášeně a výraznější šedá by v tomto interiéru opravdu rušila...to je dilema !
      Eva

      Vymazat
  12. ahoj inuško, já mám šatnu menší než ty a můj přítel mi ji udělal dle mých představ. Koupil dřevěné dlouhé tyče,kulaté (nevím jak to lepé popsat) a navrtal je po celé délce šatny. Mám nad sebou v podstatě dvě patra na jedné straně a na druhé mám jen jedno, na šaty, kabáty apodobně. Vše věším na ramínko. Nahoře u stropu mám dokola poličky a na těch věci v úložných krabicích, npř. věci na lyže. Věci nemám teda zavřené a nemám nic zaprášeného. Dražší kabelky a klobouky jsem dala do vaků. Jinak kdybych měla velkou šatnu jako ty, určitě si tam křeslo pořídím, vypadá to krásně, super místo na relax. Kosmetický stoleček jsem si musela dát do ložnice, ale i tak jsem spokojená. V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendulko, tak to ti přítel perfektně zařídil šatnu:) Já bych věci potřebovala mít na očích, protože často zapomenu co vlastně mám. Chci to mít v přehlednosti a nemuset nic skládat. Nějaké vhodné řešení určitě existuje:)

      Vymazat
  13. To vypadá tak nádherně :) úplně mě to láká si tam sednout místo tebe :D

    OdpovědětVymazat
  14. To je prostě nádhera, nemám slov!

    OdpovědětVymazat
  15. Chladne to na mne nepusobi a hlavne je to idealne fotogenicke. Kremove barvy jsou krasne. Seda by mi.prisla moc studena, i kdyz elegantni. Myslim, ze jakykoliv kousek odevu se bude krasne fotit nebo knihy nebo kosmetika. Takova stylova mistnost by se mi libila. Proste bloggerka se pozna nebo IG :-)?

    OdpovědětVymazat
  16. Ino, máš to moc krásné. V křesle se musí sedět úžasně! Úplně si tam umím představit pohodový den s knihou :)

    OdpovědětVymazat
  17. To křeslo je parádní :) V mých představách by u něj byla ještě nějaká pěkná lampa...snad se mi jednou taky poštěstí mít svůj "koutek" :)

    OdpovědětVymazat
  18. Krásná, můj styl, světlé barvy, doplňky...

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Ino, moc tvůj blog nesleduji, spíš jen nárazově. Vždy na mě dýchne příjemná a milá atmosféra a dávka inspirace. Za to moc děkuji :)

    Mám otázka, a když už je článek o šatně, tak se to i malinko hodí. Kolik máš věcí v šatníku? Bereš si je i víckrát, máš oblíbené kousky, nebo se snažíš vše spravedlivě prostřídat? Já jsem v otázce oblečení úplně ztracená. Mám představu, že teď 80% svých věcí vyházím a začnu nanovo, s rozmyslem a pokusím se udržovat ho minimalistický. Jak to tedy máš ty? Klidně bych i uvítala článek na toto téma, jak si sestavit šatník. A na to, že má každý mít několik základnách kousků, nevěřím :) Protože každý jsme originál :) Daria

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.