čtvrtek 24. března 2016

MBPFW day 2

Krásný den.
Mám pro vás přehled o druhém dni přehlídek Fashion weeku.
Opět jsem byla v backstage 3 hodiny před show. Tentokrát jsem si na Prokopa vymyslela super úkol. V mojí představě k outfitu který jsem si ten den brala, nejlépe sedělo mikádo, takže zadání bylo jasné.
Z mých, aktuálně mega dlouhých vlasů vytvořit reálně vypadající mikádo. 
Prokop jako obvykle nezklamal a vlasy dotáhl na jedničku, i když s tím měl fakt hodně práce díky délce mých vlasů.

Těším se na vaše názory na přehlídku i můj outfit:)





Líčení jsem jako obvykle měla z backstage MAC.
 Použili jsme rtěnku od Arina Grande, kterou znáte z mého instagramu.






ODIVI
Kolekce návrhářky Ivy Burkertové měla u diváků úspěch. Podle toho co vidím kolem sebe, je to pro určitou věkovou skupinu celkem přístupná česká značka. Přiznám se, že mě nenadchly materiály, ani konfekční vyznění kolekce ve formě zachycení trendů. Na druhou stranu, budu raději, když si zákaznící místo koupě  kousků z řetězců, vyberou českou značku. A o to i v tomto případě jistě jde. 


ETHER
Je značka vyrábějící módní doplňky. Od kabelek aktuálně přešla k poměrně elegantním a vytříbeným batohům, a mě se líbí. Škoda že se kolekce tvarově ještě trochu nevyvíjela, ale třeba ten batoh s třásněmi mě vyloženě zaujal. Kolekce oblečení v některých případech odvedla pozornost od doplňků, a možná chtěla ještě trochu času an dořešení.

 Přehlídka dánského návrháře Henrika Vibskova byla na speciální pozvánky a pořádal ji obchod The Room by Basmatee, který má kolekci v prodeji.  
Kolekce byla plná barev a vzorů, oversize střihů a skvělého zpracování, moc se mi líbila.
Ale přiznám se zcela bez okolků, tím že byla přehlídka pořádaná zcela netradičně, tedy že modelové stály na svých místech po obvodu sálu a my jako divácí procházeli kolem nich, jsem zcela ztratila soustředění. Je to perfektní doklad "postižení" generace sociálních sítí, kdy pro mě bylo důležitější pro vás při světle natočit celý prostor, než si jít prohlédnout celou kolekci. To je samozřejmě můj problém:), ale pobavilo mě, že s tím soustředěním, když se role vymění, a obrátí se běžný postup, má více lidí:)



Monika Drápalová 
Monika představila experimentální kolekci pro Free Circle- značku luxusního oblečení pro městskou cyklistiku. Několik věcí z kolekce mi přišlo vyloženě skvělých a hlavně začátek celé přehlídky mě hodně nadchl. Hravé potisky i střihy s capičkami, které odkazovaly na papírové panenky. Krásná dětská hra. MAC si vyloženě pohrálo se skvělým make-upem, který byl poměrně dost náročný a pracně se dokončoval ještě těsně před přehlídkou. Celá kolekce byla z recykovaného plastu a podle poptávky se nebude klasicky šít, ale řezat laserem, švy se spojí lepením. Celý tento proces má zamezit nadprodukci oblečení a odpadu který je s výrobou spojen. Poměrně aktuální téma, že?


Kateřina Geislerová
Kolekce EVOLUSHION je podle Kateřiny o adaptování se daným situacím, vyvíjení se a hledání nových přirozeností. “ Při tvorbě se snažím nalézat podněty mimo naše zažité koncepty, odstranit automatismy. Cokoli se objeví, využívám a přetvářím. Hraju si, hledám nové tvary i nové formy.“ 
V kolekci bylo vidět experimentování s klasickými střihy a zažité doplňky nahradily kukly.
 Některé střihy se mi líbily, jiné mě tolik nezaujaly. 
Možná byl trochu problém najít jednotící linku, i díky mixu jednotlivých stylů


K mému outfitu. Když jsme s Liběnou Rochovou měly branstorming ohledně návrhu modelu na tento den, chtěla jsem vynést nějaký pánský prvek. Klasickou bílou košili. Toužila jsem po velkém límci a paní Rochová vytvořila naprosto dokonalou nadsázku mužné síly v tomto pánském kousku oblečení . Velké manžety skvěle dotáhly celkovou představu, stejně jako velké kapsy. Široké kalhoty zase napomohly celkové linii a její ležérnosti. Kolem pasu mám ještě na míru vytvořenou koženou ledvinku, jež bohužel díky špatnému světlu často není vidět. Musím říct, že ho paní Rochová opravdu skvěle navrhla, protože jsem se v tomto modelu cítila asi nejlépe ze všech. Je to vyjádření mužského aspektu který v sobě každý nosíme, nebo představy o něm.

 Photo by Arthur Koff
 Photo by Martin Faltejsek






11 komentářů:

  1. Zajímavý outfit, takový netradiční. Není to úplně můj šálek čaje, ale musím říci, že i tak ti sedne :).

    OdpovědětVymazat
  2. Ten makeup je skvělý!! Moc se mi líbí!!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc moc ti tu připomínáš střihorukého Edwarda.. To není hate, naopak! Je to zajímavý, neokoukaný - prostě palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat
  4. velmi zajímavý outfit, ke kterému bych si spíše představovala vysoko vyčesaný dlouuuhý culík a nějakou veselejší rtěnku, aby nebyla tolik potlačena ženskost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikol, já to měla v představě přeeně takto, a jsem s tím moc spokojená. Culík by mi asi přišel trochu prvoplánový ale moc děkuji za komentář:)

      Vymazat
  5. Mám ráda pánský styl, takže outfit se mi hrozně moc libí :) účes ti také sedí a ta rtěnka je bomba...přesně takový odstín shanim, tak už Vim, kde hledat, jen bych se chtěla zeptat, jakou má výdrž? :) z modelů se mi nejvíce libí odivi, ostatní si nějak neumím představit v nějakém běžnějším nošení, to je ale asi tím, že nejsem moc experimentátor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niky, mě přijde že docela dobře vydrží. S konturkou několik hodin. Jsem s ní moc spokojená:)

      Vymazat
  6. Naprosto dokonalý outfit. Hrozně mi k tobě sedí a i kdyý je tak pánský tak působíš super žensky:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.