úterý 22. března 2016

MBPFW 2016 Day 1

Krásný večer.
Mám pro vás článek o prvním dnu přehlídek MBPFW.
Jestli jen trochu sledujete facebook nebo instagram, určitě víte že se přehlídky přesunuly z muzea skla Ziba na Strahov. Byla jsem na prostor dost zvědavá a uznávám, že to byl rozhodně krok správným směrem. Na bílém pozadí ateliéru se modely skvěle vyjímaly a diváci se na ně snad i lépe soustředili. Tím, že přehlídky nebyly v centru, zvolila jako dopravu auto a byla jsem spokojená, že u sebe nemusím stále nosit věci a můžu se libovolně převlékat. Každý den jsem byla 3 hodiny před první show na místě, kvůli líčení od MAC a vlasům od S t o l e n/ Kevin.Murphy. Obě značky se kterými spolupracuji tvořily přehlídkové looky a já jsem byla nadšená že si každý den udělali čas i na mě. Strávit každý den tolik času v backstage mi dalo spoustu možností poznat zajimavé lidi a nafotit spoustu fotek:) Tímto také oběma značkám za tu možnost moc a moc děkuji.

První den jsem oblékla overal, který pro mě navrhla Liběna Rochová. Po novém overalu jsem toužila už dlouho, a tento byl navíc speciální velkým límcem a culottes nohavicemi. Starorůžová barva perfektně kontrastovala s klasicky pracovním střihem overalu (i materiálem- hedvábný double taft) a kapsy mu dodaly na ležérnosti. K němu jsem obula lodičky Alexander McQueen, a měla jsem docela zásádní problém sejít plochu, která pod dost zrádným úhlem vedla k přehlídkovému molu.

Modní policii na můj outfit najdete již zde 

Budu moc ráda když mi napíšete váš názor, na můj model i na přehlídky které se první den konaly:) Budu se těšit na vaše komentáře:)




Přípravy v backstage. Selfie a videa jsem dělala na mobil Lenovo Vibe. Zbytek jsem fotila na Olympus


Olympus OM-D


Photo by Arthur Koff


Zuzana Kubíčková
Kolekce se nesla v hravém duchu kombinace barev. Např.fialové s temně zelenou, ale i s výrazným odstínem oranžové. Objevoval se vzor pusinek, který mi tak trochu připomněl Lulu Guiness, ale nejvíce se mi zamlouval monochromní komplet z mohéru, který byl zároveň stěžejním materiálem kolekce.

 Petra Balvínová - TIQE
Kolekce čerpající ze 70.let byla prostoupena celou škálou výrazných barev. Opakujícím se vzorem byl kruh, ať už jako perforovaný, nebo vyšitý vzor. Límečky, krátké šaty a nadkolenky oslavovali nevinnost dívky, dlouhé šaty se zase vracely ke klasické ženskosti.

 Pavel Brejcha
Kolekce Urban Mermaid má interpretovat vílu velkoměsta. Na mě ovšem působila jako kolekce vyzdvihující sílu ženy. Vše bylo propracováno do detailu a na živo kolekce působila uceleně, promyšleně a měla vývoj. Dlouhé, černé šaty jsou obzvláště kouzelné.

Denisa Nová 
Poslední prezentovaná kolekce některé diváky trochu zarazila. Jednalo se o prezentaci topů v kombinaci s  vintage džíny Levis. Modelky měly na nohou popel a přehlídku šly dvakrát, protože kolekce měla odkazovat na koloběh života. Mě se její topy i šaty líbily, jen je potřeba dát pozor na výběr modelek. Tyto lehké materiály prozradí každou nedokonalost a zbytečně to odvádí pozornost od modelů.

14 komentářů:

  1. Z přehlídek se mi líbí Kubíčková a Brejcha, jak píšeš, ty černé šaty jsou boží. Tvůj outfit se mi tak úplně nelíbí, resp. já bych si ho na sebe nevzala ale to je vlastně v pořádku, protože já nejsem blogerka kterou fotí do časopisů. Tím chci říct, že u tebe tento styl naprosto beru a sedí mi k tobě. Nevíc si ho se svou výškou a postavou můžeš dovolit:) Mia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upřímný komentář Mio,jsem ráda že bereš můj styl i když by sis to na sebe třeba neoblékla:)Já jsem z overalu byla nadšená a cítila jsem se v něm bezvadně:)

      Vymazat
  2. Musím se přiznat, že můj první dojem na jeden z tvých outfitů, který jsem tehdy viděla poprvé, nebyl kladný, ale netrvalo to dlouho, co jsem si uvědomila, že právě ty sama jsi dobrou ukázkou toho, že v módě se hranice nekladou a plníš právě to, co u nás není nikdo schopný rozbít. Takže za mě za overal palec nahoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si krásné napsala. Děkuji moc za hezký a upřímný komentář:)

      Vymazat
  3. Tak pod to bych se mohla podepsat. Nejdřív jsem si řikala, co to je za overal. Ale ty si tyhle veci proste můžes dovolit. Umíš to vynosit a mě se vlastně díky tobe začal líbit. i když bych ho taky neoblékla

    OdpovědětVymazat
  4. Perfektní fotky a outfit je úplně super. Moc se mi líbí tvoje odvaha. Z kolekcí se mi líbí Petra Balvínová. Ráda bych se na přehlídky na taky ráda podívala. snas příště. Missu

    OdpovědětVymazat
  5. Vau, tak modely z přehlídek krásné, vše šmrncovní, nositelné, super barvy! Vypadá to na pěknou sezonu :-)

    Tvůj overal je hezký, navíc v mé oblíbené barvě, jen mi trochu vadí, že se mačká a je to na něm vidět, chtělo to lepší materiál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miši, hedvábný double taft je kvalitní materiál. Kdejaka nevalitní umelina by se mi nemačkala:) ale vzhledem k množství přehlídek a střídání sezení a stání se nedalo nic jiného dělat:)

      Vymazat
  6. Rozhodne to umite i lepe ;-) Model ve mne evokuje tzv. monterky, ale sto lidi sto nazoru.

    OdpovědětVymazat
  7. Takový fajnový montérky to jsou ten tvůj overal. Aspoň tak to na me působí. Ale jsi to ty a dokážeš si to zdůvodnit. To, že se materiál mačká má mínusové body, ale je to LR tak se to odpouští že?Bohužel je to jen pro tebe, na běžný nošení to není.

    OdpovědětVymazat
  8. Co ti vadilo na botech?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ina v článku píše že musela jít po šikmé ploše, tak asi to

      Vymazat
  9. Ty jsi opět nezklamala! Tvůj outfit je top! Osobně bych neměla problém nosit overal i mimo MBPFW a to asi klidně i s aktuálně tolik populárními teniskami, třeba na platformě. Overal má super střih a barvu, na podobném odstínu právě dost ujíždím, jen by mi asi vadil ten krčivý materiál, ale jinak je fakt krásný.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.