úterý 17. listopadu 2015

Proteinová kůra pro zdravé vlasy

Krásný sváteční den,
jako obvykle doufám, že nemusíte do práce a můžete si užívat zaslouženého volna.
Já jsem si konečně našla čas a sepsala pro vás článek o vlasové kůře Kevin.Murphy, o který jste mě prosili. 





Je to zhruba dva týdny co jsem byla na proteinové kůře v salonu Stolen a chtěla jsem si nechat i trochu času, abych mohla posoudit, jak vlasy vypadají. Víte, že na svých vlasech si hodně zakládám, takže když mi v salonu říkali o speciální proteinové masce, kterou aplikuje jen kadeřník, chtěla jsem ji vyzkoušet.
Jde o proteinovou kůru s názvem Treat.me od Kevin.Murphy. Používá se tedy pouze v salonech a hodí se pro oslabené čí barvené vlasy. Já jsem ji zvolila z toho důvodu, že mám vlasy hodně dlouhé a poslední dobou mi přišly málo hydratované. Navíc vždy s příchodem podzimu ztratí lesk a objem. Většinou si poletují, hodně elektrizují a je s nimi těžká práce. Kdo má podobně dlouhé vlasy, tak to jistě taky zná:)




Na zjištění, jestli vaše vlasy potřebují protein, existuje jednoduchý test. Stačí vzít jeden vlas mezi mezi bříška dvou prstů a od kořínků po konečky po něm jemně sjet. Když se vlas zkroutí nebo zvlní, je v něm obsaženo dost proteinu, pokud zůstává rovný, protein ve vlasech chybí.

Celá kůra obsahuje super proteiny ze zeleniny a rostlin a skládá se ze dvou částí. Tou první částí je lahvička s treatmentem a druhá část je elixír nebo-li aktivátor, který aktivuje zmíněný treatment, otevře vlas a čistí ho. Když se spojí obě složky, aplikují se rozprašovačem na mokré a umyté vlasy. Nejlépe umyté detoxikačním šamponem Maxi.wash, který je zbavuje nahromaděných chemikálií . Protein se do vlasu dostane cca za 7 minut a podle potřeby se nechává působit až 15 minut. Po kůře se vlasy ošetří kondicionerem, aby se vlas uzavřel, jinak by se treatment za pár hodin odpařil. Tím že kůra obsahuje vysokou koncentraci účinných látek, je v hodná jen pro aplikaci v salonech.



Kůra dodává vlasům pevnost a sílu. Neobsahuje sulfáty, je bohatá na aminokyseliny a antioxidanty. Aplikovat se může dle potřeby jednou za měsíc až dva. Častější aplikace se nedoporučuje, aby nedošlo k "přeproteinování vlasu".
Moje vlasy jsou po kůře výrazně lesklejší a pevnější. Drží tvar, nepoletují a podle mě i méně padají. Jsou lesklé od kořínků až po konečky které jsou po kůře zacelené.
Takže pokud hledáte cesty jak pomoci svým vlasům, kůru Treat.me mohu určitě doporučit.





Zkoušíte vlasové kůry nejen doma ale i v salonu?
Pokud budete mít ke kůře otázky, klidně pište do komentářů.






20 komentářů:

  1. Máš opravdu nádherné vlasy. Já sama teď hodně řeším co s vlasy, jestli střihnout nebo zkusit nějaké kůry. Hrozně se mi lámou a padají. Taky to přijde vždy po létě. Už jsem z toho zoufala:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Missul zastřižení jim vždycky pomůže. Jinak zkus třeba vitamíny nebo vyměnit vlasovou kosmetiku.

      Vymazat
  2. Mohu se zeptat, kolik tato kura stoji?
    Predem dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Raději vkládám telefon a odkaz na jejich facebook abych neříkala nějaké nepřené informace:)
      S t o l e n: 773 555 204
      https://www.facebook.com/stolenstudio/?fref=ts

      Vymazat
  3. Krásné vlasy! Asi kúru nepotřebuji, ale zvažuji, jestli se ostříhat. No ale jak vidím tvé krásné dlouhé vlasy, ještě raději počkám. V padesáti je třeba zkrátím. Ještě to jde. Ještě nejsem za "indiánku" :-)

    Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, taky zkracování budu řešit s věkem, nebo když vlasy prostě nebudou vypadat dobře. A moc děkuji za komentář:)

      Vymazat
  4. Vlasy máš Iny nádherné. Já používám masky jen doma, ale už nějakou tu dobu si říkám, že bych si mohla udělat radost a zajít do nějakého salonu a vlasům dodat šťávu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru ty profesionální kůry v salonu, to je už jiná liga:) jsem moc ráda, že jsem to zkusila:)

      Vymazat
  5. Kúra vypadá opravdu hodně dobře :) Vlasy vypadají krásně vyživené :) Zkusila jsem si ale tvůj psaný test a vypadá to, že tuhle kúru moje vlasy oželí, mají dost proteinů.. ale evidentně jim něco chybí, jen nevím co.. v poslední době vlasy nějak přetěžují kondicionéry, co používám, nebo třeba i masky, oleje, ochranné přípravky před působením tepla.. nevím, co s nimi :/ S vlasy to je vždycky tak trochu běh na dlouhou trať

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus změnu značky kosmetiky, mkrni se na složení, mohou být zatíženy silikony a parabeny. Ale můžou ti chybět i vitaminy ve stravě.

      Vymazat
  6. Tvoje vlasy jsou opravdu nádherné.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Mas opravdu krasne vlasy.
    Ja o nejake kure v salonu premyslim, protoze by to vlasum urcite prospelo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Veru tak vyzkoušej, já jsem moc spokojená.

      Vymazat
  8. Já mám teď "máslo na hlavě". Regenerační, včera zakoupené, protože jsem taky právě řešila podobný problém. Doufám, že bude fungovat. Přeji Vám, ať se lesknou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaká je to značka? taky držím palce, at se lesknou:D

      Vymazat
    2. Znacka alverde (dm). Zatim funguje, ale nemam s cim porovnavat. Nikdy jsem to moc neresila, az v tehotenstvi... Takze uvidime, co bude dal a v pripade potreby se necham inspirovat i od Vas. Hezky den

      Vymazat
  9. Máš tak hrozně krásné vlasy!! Já zatím žádnou vlasovou kůru nezkusila, ale uvažuji o ní. :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  10. Tvoje vlasy jsou můj sen :) tak krásné, zdravé, dlouhé..... Můžu se zeptat, jestli se teda barvíš, jakou barvou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Chodím na přeliv ale ten je teď už hodně vymytý, takže tohle bude zhruba moje barva. Jinak ten odstín mi kadeřník míchá, není to konkrétní odstín:)

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.