čtvrtek 26. listopadu 2015

Louis Vuitton Prague City Guide

Hezký den.
V pátek jsem byla pozvaná na cocktail do Louis Vuitton, u příležitosti vydání Prague City Guide.
Po mnoha světových metropolích se i Praha dočkala svého vlastního průvodce a při cocktailu byla možnost potkat jeho autory. Já jsem průvodce dostala o pár dní dříve, takže jsem měla čas ho prolistovat a pořádně se s ním seznámit. Několik míst tam podle mě chybí, něco možná přebývá, ale co člověk to názor a já jsem ráda že cestovatelé poznají spousta zajimavých českých značek či kaváren.

Celá kniha je sepsaná čtyřmi autory, kteří se do Prahy na určitý čas přestěhovali, aby ji dobře poznali.
Obsahuje též rady pro cestovatelé ohledně balení oblečení do kufrů, místo na poznámky a nálepky pro označení oblíbených míst. 

Myslím, že by to mohla být i docela pěkný tip na dárek. Často mám dojem, že se Češi do butiků na Pařížské ulici bojí vstoupit. Hodně lidí to bere tak, že není vhodné vstoupit bez záměru nakupovat. Ale je naprosto v pořádku okouknout co kde mají. A nikdo by vás také neměl hodnotit dle toho co máte na sobě. Je spousta alternativně oblečených lidí kteří mají velmi úspěšný byznys a je velká chyba personálu pokud soudí zákazníky jen dle vzhledu. 
Já musím poděkovat velmi milému prodavači z LV za pochvalu mého blogu a instagramu.  
Moc mě to potěšilo.

Co vy a luxusní značky? Navštěvujete obchody na Pařížské? Máte dobrou zkušenost s personálem?























11 komentářů:

  1. Znam hodne lidi, kteri sdili tento nazor. Ja osobne obchody na Parizske navstevuji a nakupuji tam jen vyjimecne, spise vec okouknu a koupim pouzitou nebo ve sleve na internetu. Zkusenosti s personalem mam dobre, zadny vylozene neprijemny zazitek nemam. Treba v LV vzdy potkam skupinu lidi z Asie v nevzhlednych teniskach od blata a v sustakovych bundach ;-).

    OdpovědětVymazat
  2. Já tyto obchody nenavštěvuji, ale právě LV má nádherná cestovní zavazadla a některé kabelky se mi také moc líbí. Jednou bych si něco chtěla pořídit. A máš super rtěnku Ino! Zdravím Tě.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem ještě nenašla odvahu podobný obchod, butik navštívit. Takzvaně na kukačku by mi bylo blbý vstoupit do podobnýho typu obchodu. Ale plánuji zainvestovat do nějaké kabelky, kamarádka má už pár let jednu z Pařížký a díky ní mi došlo, že se taková investice opravdu vyplatí. Ale zatím jsem v režimu šetření a rozmýšlení. :)

    OdpovědětVymazat
  4. No ja mám zlé skúsenosti. Väčšinou kupujem make up a som do neho ochotná investovať, keď ide o niečo, čo by som fakt chcela. Ale niekedy sa mi stane, že predavačka ma odláka od kúpy, alebo idem inde. Pretože predavačky majú z predajov výhody, tak nech ich má tá, ktorá si to zaslúži :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem právě ta, co slintá za výlohou a dovnitř by nikdy nesebrala odvahu vejít... Stejně bych si nemohla nic z toho dovolit, i když ty módní značky obdivuji a znám jejich historii nazpaměť :-) + neumím ani sehrát a vzbudit dojem, že bych na to měla... Prostě jsou to pro mě obchody tzv. pro vyšší třídu a já asi navždy zůstanu u těch výloh :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Krasne fotografie. Pri oprave drzadel u kabelky byli velmi prijemni. Takze mam dobrou zkusenost. V Dioru pri nakupu kabelky mi dali Colu a byli take velmi ochotni. Jinak tam moc nechodim, protoze se tam nikde neda rozume parkovat. Rada chodim do Palladia. Tam vzdy zaparkuji.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky.
    Asi dvakrát jsem se do obchodu odvážila a nikdo na mě nepříjemný nebyl. Mám ale ráda i window shopping, jen tak jít po ulici a koukatdo výloh u high-endových značek je to pastva pro oči. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju Pařížskou.. už od doby kdy jsem (pravda pár let zpátky:) chodila na střední školu v ulici za rohem a mohla tak prožívat atmosféru toho místa každý den.. co se týká návštěvy butiků a obchodů které v Pařížské sídlí v mém případě je to zatím ve stylu filmu Snídaně u Tiffanyho..vychutnávám si stylový window shopping.. jak píšeš, je mi hloupé vstoupit bez úmyslu nakupovat.. Díky za krásné fotky, moc Ti to sluší a pro Prague City Guide si do LV určitě zajdu..

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Ino, průvodce se mi moc líbí, chtěla bych ho koupit přítelově mamince. Je tištěn i v českém jazyce? Děkuji za odpověd Lucie. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, mám ho v angličtině, a myslím že se opravdu vydával jen v angličtině:/

      Vymazat
    2. To je škoda, ale moc děkuji za odpověď. Hezký večer :)L.

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.