neděle 4. října 2015

Přírodní kosmetika SANS [Ceuticals]

Krásný den.
Doufám, že si užíváte pohodový víkend. Já jsem pro vás dnes připravila článek o pečující kosmetice. Nejedná se ani tak o recenzi, hlavně bych vám danou značku ráda představila, protože pevně doufám že ji ještě neznáte. Jedním z cílů blogů, by mělo být ukázat vám produkty, na které jste třeba ještě neměli možnost natrefit. Zatím jsem pár jejich produktů viděla v beauty článcích ELLE, ale jinak je to u nás zatím neobjevená značka. Což ji samozřejmě přidává na kráse:)





Jedná se o SANS [Ceuticals], vysoce aktivní, přírodní kosmetiku z Nového Zélandu.
Trend kosmetiky chemical-free je stále aktuálnější, a je to pro nás jedině dobře.
Mimochodem, název znamená ve francouzštině "bez". 
SANS [Ceuticals] neobsahuje parabeny, sulfáty, silikony, umělá barviva a přidané vůně.
Používá také ekologicky odpovědný obalový materiál z recyklovatelného PETG.
Ale zcela upřímně, to co mě se na značce líbí ( ultra přírodní styl bez chemie), může druhé naopak odrazovat. Produkty jsou zcela bez parfemace, max. jsou cítit po oleji který v něm byl použit, z vlasových přípravků cítím avokádo a např. PH & Shine korektor na vlasy je silně cítit po octu. Takže se určitě nehodí pro ty, co vyhledávájí umělé, sladké vůně či kýčovité obaly. Ty jsou naopak minimalistické a mě přijdou velmi stylové.


Co se týče konkrétních produktů, nafotila jsem vám všechny, které jsem zatím odzkoušela.
Mezi mé nejoblíbenější rozhodně patří bez-sulfátový vlasový šampón který je nadopovaný nejsilnějším přírodním antioxidantem, aminokyseliny a ceramidy. Díky němu mi vydrží barva na vlasech déle, čemuž napomáhá i druhý produkt na fotce. Vyživující vlasová péče s mangovým máslem a avokádovými lipidy.


Dalším mým oblíbeným produktem je balzám na rty. Mohli jste ho před pár měsíci videt v příloze Hospodářských novin, kde jsem ho měla v článku o věcech, které mám ráda, nebo je nosím při sobě. Tento balzám mám zhruba půl roku a je ho ještě tak půlka, ačkoliv ho často používám. Za mě je to nejlepší balzám na rty, který jsem zatím objevila. EOS se proti němu může jít zahrabat. Vážně. 
Obsahuje enzymy z papáji a olej z mrkvových semínek. Není parfemovaný.


Zmíněný pH & Shine korektor na vlasy. Díky kombinaci vitamínů  a ovocných enzymů uhlazuje vlasovou kutikulu, díky čemuž vlasy lépe odrážejí světlo a vypadají zdravě a uhlazeně.
Jak jsem již zmínila, produkt obsahuje výtažek z jablečného octa, a podle toho je také cítit. Já osobně s tím problém nemám, ale dokážu pochopit že to ostatním bude vadit. Vyhodou je, že chvíli po nanesení to již z vlasů není cítit. Problém s vůní může nastat maximálně při aplikaci.


Bioaktivní exfoliant mě překvapil účinky. Po každém peelingu se vždy musím co nejdříve namazat krémem, protože je po něm moje kůže vysušená. Díky obsahu bambuckého másla, kustovnici, bambusových granulí a ženšenu tento peeling sice odlupuje šupinky ale přitom zvyšuje hydrataci. Jediné co mě na něm nevyhovovalo bylo malé balení, ale aktuálně mají na eshopu i velké balení v tubě, takže až si ho pořídím, zůstaně mi malé balení na cestování. I když píšou že je na tělo, bez problému ho používám i na obličej.



Poslední dva produkty se zaměřují na péči o tělo.
Regenerační tělový krém je vhodný pro hodně suchou pokožku jelikož obsahuje lipidy z baobabu, vitamin A a vitamin E, taky Omega 3,6,7 a 9. Není mastný a ihned se vstřebává. Opět mi jeho vůně přijde lehce do octova, takže nic pro milovníky vanilky, kokosu a dalších oblíbených vůní. Na druhou stranu mi po poslední zimě znovu-navrátil hebkou kůži na nohách a po aplikaci není nijak cítit.

Čistící olej s kustovnicí se vmasírovává do vlhké pokožky a mění se na mléko. Nemusíte po něm již používat krém, ale doporučuji nepoužívat po čerstvé depilaci, kdy je pokožka citlivá, dost to štípe (vlastní zkušenost:)
Jinak efektivně hydratuje, regeneruje a udržuje pH pokožky. Díky zmíněné kustovnici má i antioxidační účinky.

Mě osobně zaujalo i balení, kde si můžete nechat dopsat informace k produktům nebo věnování, pokud se jedná o dárek. V krabici najdete produkty zabalené v hedvábném papíře a s brožurou kde se značka a produkty představují.



Produkty koupíte např. v salonu S t o l e n

4 komentáře:

  1. Všechny produkty vypadají super a lákají k vyzkoušení. Značku asi neznám. Nápis mi něco říká, ale asi si to jen myslím :D

    OdpovědětVymazat
  2. Možná si ji zahlédla v tom ELLE:) já bych určitě doporučila balzám a šampon jako první k vyzkoušení:)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to opravdu zajímavě. Velice mě zaujal šampon. Určitě si to zařadím do mé dárkové sekce jako tip na dárek ať už pro mě nebo pro někoho blízkého :)

    OdpovědětVymazat
  4. Doufám, že s ním budeš spokojená:) A jako dárek je to taky fajn nápad:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.