středa 14. října 2015

Anonymové..(ne)hlasování..a malé zamyšlení


Krásný večer.
Včerejší, živá debata u mého posledního článku mě donutila k malému zamyšlení. 
Mám za to, že můj blog, se po celá léta celkem úspěšně vyhýbal haterům, agresivním anonymům a měla jsem vždy slušné čtenáře (i ty anonymní). Částečně proto, že se nikdy v komentářích nehádám a nesnažím se ani podobné debaty rozdmýchávat, což ale neznamená, že se nemohou vyskytovat u jiných, podobně slušných blogerů.
Možná také proto, že si držím svoje soukromí dost pod pokličkou a haterům tedy nedávám patřičnou munici k útoku. 
 Na email a ask mi sice chodí "'zajimavé" zprávy (které mažu), ale bývá to většinou po tom co se objevím v tisku nebo po reportáži v tv a bývají to lidé kteří se v blogovém světě ani nepohybují.
Vůbec si vám tady nebudu stěžovat na nepříjemné komentáře, naopak mi došlo, jak je skvělé, že mám velké množství slušných a vyzrálých čtenářů, a včerejší vyjímka jen potrvzuje pravidlo. 
Vidím to tedy naopak velmi pozitivně:)




Zároveň mi přijde skvělé, když si najdete čas, a článek mi okomentujete. Sama vůbec nestíhám napsat komentář k těm pár blogům (všimli ste si, jak se všem blogerům snížil počet komentářů?), které čtu, ale začínám to napravovat, protože bez zpětné reakce ta práce (ať už se jedná o koníček nebo profesionální blogování) nedává smysl a ztrácí náboj.

K mému poděkování za všechny komentáře které píšete, přidám i jednu prosbu. 
Bude opačná, než v tuhle chvíli všude čtete.
 Já bych byla ráda, abyste pro mě v nejmenované blogerské soutěži nehlasovali.
Nechci abyste ztráceli svůj drahocený čas zadáváním svých osobních údajů, které netuším, jak budou dále zpracovávány (jmeno, email, telefon).
 Děkuji, že mě někdo z vás nominoval, vážím si toho, ale celý systém soutěže mi od jeho založení neseděl (porovnávání jednotlivých blogů zvláště ve fashion sekci mi přijde nesmyslné).
Porota, v níž není žádný zástupce za Fashion posílá jeden blog z každé sekce do top 10?
Za mě podobné soutěže nejsou nutné a pomáhájí maximálně agentuře která jí pořádá vzhledem k tomu, jakou musejí mít stránky návštěvnost, když každá blogerka prosí své čtenáře o hlas a posílá je na dané webovky. Pokud jste mi už svůj hlas poslali, opravdu moc děkuji že jste si na to udělali čas.
Vážím si toho. Ale už kvůli dalším čtenářům a kvůli respektu, který k vám mám, se soutěže nechci nijak účastnit.


Já už jsem vyhrála z toho důvodu, že mám skvélé, podporující čtenáře a mohu se živit tím, co mě baví nejvíce.

Ps: Vážně, moc děkuji všem čtenářkám, které už hlas poslaly, vážím si toho!!
Ps 1: všem blogerkám které do soutěžě jdou aktivně, přeji vítězství a naprosto respektuji jejich rozhodnutí.


Jaký je váš názor, na danou soutež?
I když to měl být původně outfitový článek, rozhodla jsem se ho nechat jako volnou debatu a outfit si dáme zítra:) Článek nemá sloužit jako propagace dané soutěže, proto ani nezmiňuji název.







43 komentářů:

  1. kvůli všem těm osobním informacím pro nikoho hlasovat nebudu. Přesně si to vystihla.

    OdpovědětVymazat
  2. A to musis zadavat i telefon? pri tom hlasovaní? to by bylo asi divny ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš právě zadat: jméno, příjmení, telefon a email

      Vymazat
    2. Myslím, že telefonní číslo není nutné, jen je tam pro něj kolonka :-) A jinak, Ino, obdivuji tvůj názor, ale ty ani takovu soutěž nepotřebuješ, jsi jako málokdo už úplně jinde. Fandím ti. K.

      Vymazat
  3. Ahoj Ino, tak předně se ti musím omluvit, protože jsem ti už poslala hlas. Ta soutěž se mi také nelíbí, systém hlasování je nesmyslny a o ničem nevypovídá a je to škoda, urcite by to šlo udělat lépe. A to, jak teď témeř každý nenapadne a nekdy i na rovinu žádá o hlasy se mi nelíbí, říkám si, at uz to skončí ( na svůj nominovaný pidi blog bych si to nedala už z fůvodu, že mě samotnou to obtěžuje). Včerejší anonymní příspěvky u tvého článku mě ale pobavily, nejake deti asi nemely nic lepšího na práci, věřím, ze ty sis z toho nic nedělala... :) hezky vecer, Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru moc ti za hlas děkuji, jsi skvělá, že si tomu obětovala svůj čas. Jak píšu, chci hlavně ochránit vás, mé čtenáře, měla jsem ten článek vydat hned se začátkem hlasování:D abych vás nějak nezklamala. Ale moc si toho vážím:)

      Vymazat
  4. Já ti posílám hlas každoročně, myslela jsem, že by tě to i potěšilo... Máš krásný blog, perfektní styl (hlavně dost osobitý) a jsi taková hvězda mezi bloggerkami... všechny ostatní jsou tak tuctové...To ty bys právě zasloužila vyhrát...

    OdpovědětVymazat
  5. Miši, to je jediná nevýhoda tohoto článku, že to vypadá že od vás ty hlasy nechci. Ale já si jich hrozně vážím. Já to naopak dělám kvůli vám. Nechci aby vaše údaje byly třeba zneužity a celé soutěži příliš nevěřím. Vašich hlasů si vážím hrozně moc!!! děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  6. Soutěž mi nevadí,Já s mym pidi blogem se byla prijemne zaskocena,ze me nekdo nominoval a dal mi tak najevo,ze se mu libi to co delam,ale naprosto chapu tve nesimpatie k teto soutezi.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Wow, jde vidět, že v tomto případě platí pravidlo, že to, jak se k ostatním chováš, takové lidi k sobě přitahuješ. A pokud píšeš o tom, že většina tvých čtenářů je vyzrálá, děje se tak přesně z toho důvodu, že vyzrálá jsi ty sama. Protože napsat takový příspěvek a dobrovolně se vzdát další medializace (ať už jakékoliv) to chce koule (:

    Fandím Ti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, velké díky. Napsala si to moc hezky a moc si mě potěšila:) Snad to tak doopravdy je:)

      Vymazat
  8. I když jako anonymní, přesto dávám Feedback. Moc ráda tě "sleduji" a jsi pro mne velmi inspirativní osobnost. Nesnáším davové smýšlení a chování, mj. i v módě (stylem: teď "se nosí" TOHLE a tak honem honem do obchodu si to pořídit!) Obdivuji v oblékání osobitost a kreativitu. Myslím, že ženy v ČR jsou dost konzervativní a tak právě proto oceňuji takový "čerstvý vítr" jako jsi ty! Moc děkuji za tvou práci a přeji ti jen dobré. Blogerka roku je opravdu jen fraška, kterou se zviditelňuje pořádající firma a tahá z lidí osobní údaje. Je mi líto blogerů a blogerek, které ještě prosí své příznivce, aby jim dali hlas, resp. poskytli svá cenná osobní data.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nevadí že jsi anonymní. Jak jsem psala, mám i slušné anonymní čtenáře. Moc ti děkuji za názor. I já jsem proti davovému smýšlení. Blogerky které prosí o hlas chápu, rády by se díky soutěži někam posunuly, ale obávám se, že ta cena za to, je moc vysoká. A celkové hlasování mi nepřijde transparentní.

      Vymazat
  9. Moje milá Ino, ty jsi úžasná! :) Bylo jasné, že jednou se ty hateři objeví, to k blogování tak nějak patří a divím se, že to nepřišlo dřív, když ty patříš mezi ty nej! :) Jinak s komentováním to mám stejně :( Své oblíbené blogy se snažím procházet jak jen to jde, ale to komentování už je horší. A co se týče soutěže, tak máme názor hodně podobný, za mě také ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář:) Já ty hatery opravdu vidím pozitivně a naopak si vážím všech milých komentářů ještě více:) Jsem moc ráda, že se mnou ohledně soutěže souhlasíš:)

      Vymazat
  10. Já s tím souhlasím, z toho co píšeš, je to logické. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Ino, miluji Tvůj styl a proto jsem Ti už hlas poslala, jsi pro mně nejlepší fashion blogerka, jsi také šikovná a moc sympatická mladá dáma a proto Tvůj blog moc ráda čtu. Soutěž je taková jak píšeš...ale hlasy čtenářů se přece počítají.

    OdpovědětVymazat
  12. Vím jak článek myslíš a tak ze mne budeš mit radost. Ale odmítám zadávat sve údaje, jen aby to někdo zneužil. Navíc ani nejsem příliš spokojena s tim jak nektere blogerky skemraji o hlasy. Tvůj blog mam ráda a tebe taky. Tvé fotky jsou opravdu krasne. A je mi lito, ze už tady ani nikde jinde nenechávám tolik komentářů, ale ted víceméně zimu na IG.

    OdpovědětVymazat
  13. No faktem zůstává, že já jsem letos u vytržení, protože jsem náhodou narazila na svůj blog v seznamu :) Nicméně tvůj názor je podobný mému a napsala jsem jen děkovný status. Protože jak říkám sem vlastně v šoku :D
    Na druhou stranu jsem pocítila jakousi "povinnost" zahlasovat, protože jsem si představila, jak mým oblíbeným blogerkám udělám takovou radost jakou mám já (trochu naivní, ale jak říkám ještě jsem v šoku :D )
    No takže jeden můj hlas máš taky (a to už je co říct, protože jinak žádný fashion blog nesleduju :) ), smazat to nejde, ale jsem hrdá, že jsem ti ho dala, protože pro mě jsi ta nej z kategorie :-*
    Děkuji za to, že jsi a že jsi tak úžasná a skvělá!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, a já jsem za tvůj hlas opravdu moc vděčná, za všechny které mi moji čtenáři dali. Prostě se vůči vám cítím zodpovědná, a nechci vás do toho tahat. Děkuji za tvůj hlas i komentář. Je vážně skvělé, že si ten čas uděláte a napíšete mi:)

      Vymazat
  14. Přesně tak. :-) Vidím to stejně. Existuje spousta menších blogů, které kvalitou dle mého převyšující známé, ale prostě nemají šanci. Navíc když se soutěž sdílí na všech sociálních sítích. Já třeba nemám žádnou sociální síť spojenou s blogem, celkově mi nikdy nešlo o počet čtenářů a beru to tak, že kdo chce, si můj blog i recenze najde (samozřejmě chápu, outfity se v googlu hledají složitěji). Jinak s těmi komentáři máš pravdu, opravdu jich je méně a méně a častěji se setkávám s názorem, že lidé blogy už nečtou. Kuknou na instagram, kde se dnes píší "rychlorecenze", přidávají outfity a když chtějí něco víc, podívají se na videa.

    OdpovědětVymazat
  15. Myslím, že soutěž je bohužel jen ukázání toho, kdo má více fanoušků... Sama jsem hlasovala, ale spíše pro toho koho sleduji a má kvalitní blog či videa... Tvůj postoj a vyjádření se na veřejnosti jak k negativním fanouškům, tak i k soutěži určitě potřebuje odvahu, takže klobouk dolů! Začala jsem tě sledovat teprve nedávno ale tvůj blog, styl psaní i styl oblékání je pecka! Jen tak dál... Majda

    OdpovědětVymazat
  16. Ina,máš u mňa obrovské plus za tento článok! Páči sa mi, že to,čo robíš,nerobíš kvôli tomu,aby si dostávala od firiem produkty zadarmo (ako sa mi to,bohužiaľ,zdá u mnohých blogeriek),ale preto,aby si nás všetky povzbudila nebáť sa,nosiť,čo sa nám páči a byť kreatívne! Máš u mňa obrovský obdiv,len tak ďalej! Žerieme ťa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oliv moc ti děkuji!! Vystihla si můj záměr blogování. Já sama se někdy bojím, jestli je to dostatečně vidět, co chci sdělit, ale díky takovým komentářům se vždy uklidním. Děkuji moc:)

      Vymazat
  17. Wau Ino. Přečetla jsem si pár komentů ze včera a co k tomu říct. Líbí se mi, jak k tomu přistupuješ pozitivně. A pro ty hejtry je to docela stěr. To, co jsi napsala ohledně soutěže dává smysl. Když soutěž probíhala v minulých letech, nějak jsem to neřešila a i hlasovala... Po soutěži jsem se podívala, kdo vyhrál a objevila jsem třeba i někoho nového, kdo mě inspiruje. Ale letos mi každou chvíli vyskakuje to, jak někdo prosí o hlasy a docela mě to už štve... Možná je to proto, že jsem z toho dospěla, nemám ráda vnucování, ale hlavně už bohužel nemám tolik času, jako jsem měla dřív a blogy sleduji čím dál méně a o to méně je také komentuji. Proto mi nepřipadá fér pro někoho hlasovat, když nemám přehled. Poskytování osobních údajů je věc druhá a taky dost protivná. Sama mám svůj vlastní maličkej blog, který je mým koníčkem a jsem ráda, když si najdu čas na něj. Tvůj dnešní článek mě dostal a musím ho okomentovat. Máš pravdu, komentáře jsou hnacím motorem, díky kterému víš, že si to nepíšeš jen tak pro srandu králíkům. Musím se v tom polepšit. Taky máš ve mně nového followera, takže ti nemusí být líto toho, co včera kritizoval tvojí náušničku a dal ti za trest unfollow (hroznej výsměch) :D Jen tak dál Ino, bavíš mě!
    lovestylebytez.com

    OdpovědětVymazat
  18. Inuš, už jsem také hlasovala a vůbec toho nelituji, protože sama moc dobře vím, co vše za blogováním stojí :) a ty si ten hlas opravdu zasloužíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc, já opravdu doufám, že to nevyznělo že si těch hlasů nevážím. Opravdu je to naopak. Děkuji za tvůj hlas i komentář:)

      Vymazat
  19. Vubec jsem nad tim takto nepremyslela. Zajimavy clanek. Duvodem, proc soutez neodsuzuji je, ze bych se jen proste rada setkala s dalsima blogerkama. Uplne nejlepsi z nich, s kterou jsem se seznamila a vidam se s ni, je Lucie van Koten. Ta je proste skvela a je blogerka roku, takze mi prislo, ze ta soutez je OK. Mozna jsem jen v tomto naivni a ve vsem vidim jen to pozitivni. Lidi tam davaji skutecne udaje?

    OdpovědětVymazat
  20. Mě docela zaskočilo, jak je celá ta soutěž komerční a samotné složení poroty to jen podtrhuje. Osobně radši sleduji zahraniční fashion blogy, tento blog bude asi jediná vyjímka. Zahranční blogeři mi příjdou víc nadšení pro módu, zatímco v česku vznikají blogy za účelem spolupráce a vyhrávání soutěží. Teší mě, že alespoň Ina píše o českých návrhářích a má pro módu skutečný zájem.

    OdpovědětVymazat
  21. Nějakou soutěž vůbec neřeším. Jde to mimo mě. Já si jedu svůj mrňavý blog, co mě baví a víc neřeším. Nevím co se dělo u minulého článku, asi jsem ho četla dřív než hateři. Zítra si to vyhledám, dneska na prudiče už nemám náladu :D

    OdpovědětVymazat
  22. Pro mě jsi královnou české módy a žádná soutěž na tom nic nezmění, to jen tak na úvod. :) Zároveň ale nebudu zastírat, že osobně by se mi líbilo dostat se do TOP10. Vůbec netuším, jaké jsou v "mé" kategorii ceny, co do kterého místa jsou udělovány a tak podobně, ale beru to jako možnost něco zažít, kterou mi někdo z mých čtenářů nabídl, takže ano, aspoň jednou bych se na tuhle sešlost ráda podívala, ale zároveň si moc nemyslím, že je nějaká trofej důkazem kvality. O tom se můžeme bavit, až ve Fashion budou sedět zástupci skutečné módy, ve Food autoři kuchařek (ačkoliv Láďu Hrušku a jemu podobné bych nechala raději spát) a šéfkuchaři, v Beauty vizážisté a v Life minimálně pár spisovatelů, fotografů a novinářů, kteří dokáží zhodnotit, zda blog tomu čtenářovu životu něco dává. Co se Objevu týče, tak tam ano, tam bych to nechala částečně na prostém hlasování, částečně na nějaké namixované porotě, protože pokud je blogger objevem, tak je objevem především čtenářů, že. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Wow Ino smekám, nejmenovaná soutěž mi leze krkem už třetí rok a třeba bych i ráda hlasovala, ale přesně - formulář, kde musím vyplnit milion informací o sobě mi prostě strašně vadí a odmítám to dělat! Takže já nehlasuji nikdy a pro nikoho, i když bych ráda, ale myslím si že to stejně nikomu nepomůže. Kdo tu soutěž dělá? Vždyť ani nikoho neznám. Přijde mi to celé postavené na hlavu a akorát to povzbuzuje rivalitu mezi jednotlivými blogy. Nelibí se mi a jsem ráda že je tady někdo, kdo má stejný názor jako já

    OdpovědětVymazat
  24. Tak tenhle článek žeru... +1 s *

    OdpovědětVymazat
  25. S dovolením si článek půjčím a nasdílím na Fb, protože podobný názor na soutěž mám i já a ne, opravdu to není z důvodu závisti... ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Jsem ráda, že píšeš a točíš o hlubokomyslných tématech. Díky.

    OdpovědětVymazat
  27. tak ja komentaře v podstatě nečtu, takže nevím, co se psalo u předchozího článku, ale nějak mi uniká, proč zrovna u něj se měly objevit negativní komentáře. Pravda je, že párkrát jsem byla inspirovaná k negativnímu komentu a myslím, že pár jsem jich sem i napsala )ale i pochvalných, doufám :D), ale nejsou to hate komenty, to ne... proste chci rict, ze minuly clanek/outfit byl naprosto fajn (podle me)...

    OdpovědětVymazat
  28. Innuško sleduji tě snad od začátku tvého blogu a vždy jsem tě měla ráda kvůli toho, že jsi originální a prostě osobitá. A to nejen v módě, ale i v myšlení. Na druhou stranu, proti té soutěži nic nemám, ale chápu i tvé důvody.
    Už to tady řeklo více lidí, jsi nej blogerka v Česku a nepotřebuješ kvůli toho být v nějaké soutěži. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Inuška, tento článok ma len utvrdil v tom, aká skvelá osobnosť si :) stotožňujem sa s tebou vo všetkom, čo si napísala.. čo sa súťaže týka, nápad vo všeobecnosti sa mi veľmi páči a rada by som niečo také podporila, ale nie za podmienok, aké sa vyžadujú. aj u nás na Slovensku by som za pár obľúbených blogeriek rada hlasovala, ale odrádza ma to, ako sa celá súťaž prezentuje a nakoniec vyhodnocuje.

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, taky se musím vyjádřít. Blogy sleduji poslední cca 4 roky. A v podstatě, ty se kterými jsem začla (asi 5) mi zůstaly do dnes. Na tvůj blog "chodím" tak 3 roky, tuším. Jestli si to správně pamatuji, příspívala jsi méně a já si říkala, jaká je to škoda, že by byly super denní příspěvky :) Zapamatovala jsem si tě ihned, kdo by taky ne? Jako jediná jsi prostě "JINÁ". Myslím to jen v tom nejlepším smyslu. Je prostě úžasný, že nejdeš s davem a máš opravdu svůj STYL. Je mi jasné, že pro spoustu lidí je tvůj styl kontroverzní, ale proč to řešit? Je skvělé číst příspěvky, které mají hlavu a patu. A ještě lepší je vidět, že i u nás máme fakt inspirativní blogerku. Přeju mnoho úspěchů a zajímavých pracovních příležitostí. Pavla

    OdpovědětVymazat
  31. No co k tomu říct? Tak trošku jsi udeřila hřebíček na hlavičku - odrazem úrovně blogu jsou často jeho čtenáři. Ať chceme, nebo ne. V poslední době jdou události v "elitě" blogosféry trošku mimo mě a nechápu je. Nějak tomu nerozumím a blogerka roku je jedna velká fraška, nicméně beru si z toho to pozitivní - vždy kouknu na nominované blogy a objevím nějakou super autorku, co neznám :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Inuško...ty jsi prostě úžasná! Ty tu soutěž ani nepotřebuješ! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.