neděle 19. července 2015

Recenze: Běžecké boty ADIDAS ULTRA BOOST



Na běžecké boty Adidas Ultra Boost jsem byla hodně zvědavá, protože sama značka Adidas při jejich představení světu prohlásila, že je to nejlepší běžecká bota, jakou zatím vyrobili.
 
 
Jak probíhalo moje recenzovaní, a stojí bota vůbec za investici?
to se můžete dočíst v mém článku.
 
 
 
 
 




 
 
Když mi boty přišly domů, nedočkavě jsem se na ně vrhla, protože jsem chtěla vidět, v čem je ten zázrak. Věděla jsem jak vypadají podle obrázků, ale samozřejmě až při běhu jsem narazila na ty nejdůležitější aspekty.
 
Při prvním nazutí vás překvapí absence jazyka a švů. Vrchní část  boty je totiž z jednoho kusu, z elastického materiálu jménem Primeknit. Jelikož mám úzké chodidlo, do bot proklouznu ve vteřině jako nic, díky zmíněnému materiálu předpokládám, že to ani pro ostatní nebude příliš náročné.
 
Díky tkaničkám a vrchnímu sevření ze stran nohu kvalitně upevníte, a zadní ohraničení chodidla vám zase zajistí patu. Tak jsem to alespoň cítila po zavázání při sezení. Když jsem v botách vyšla, musím přiznat, že to byl zvláštní pocit. Měla jsem dojem, že mi noha vyklouzne a navíc celá chůze byla jako bych chodila po polštářích nebo něčem extrémně měkkém, což na mě působilo velmi nepřirozeně.
 
Po vyběhnutí se zvláštní pocit ihned ztratil. Noha byla při běhu 100% pevná, ale bota byla absolutně pohodlná. Jako kdybych běžela v měkkých bačkůrkách.
Dopady při běhu na betonu mi přijdou neobyčejně měkké a komfortní.
To vše by mělo být zapříčiněno technologií Ultra Boost. V mezi podešvi boty je pěna Boost, která má vynikat aktivním kontaktem s povrchem. Celá podrážka je potažená členitou sítí, která podporuje flexibilitu nohy při běhu. Uprostřed podrážky navíc najdete Torsion Systém, který zpevňuje střední část boty. 
 
Z uživatelského hlediska, jsem byla s botami naprosto spokojená.
Běh je díky nim snazší a příjemnější. Dopady jsou změkčené a noha díky revoluční měkké bezešvé botě, není otlačená od spojů nebo překladů.
Mám dojem, že by díky nim nejedna začátečnice vyběhla o poznání snáz. Při tomto komfortu by se nechal přesvědčit i největší odpůrce běhu.
Jsou ideální i do tropických teplot, vzhledem k tomu že je zmíněná vrchní část z různých typů síťovin, vyniká dokonalým odvětráváním.
 
Boty jsem recenzovala měsíc a půl, a zatím jsem na nich nenašla jediné negativum, takže bych vám je moc ráda doporučila, ať už jste začátečník, nebo zkušený běžec který hledá stále lepší a kvalitnější varianty běžeckého obutí.
 
 














Boty koupíte ZDE

 
 
 A v jakých botách běháte vy?
 
 
 


18 komentářů:

  1. Botky vypadají zajímavě, brzy chystám investici do nových, takže určitě si vždy ráda přečtu jakékoliv poznatky o novinkách. Já zatím byla nejspokojenější s botami značky Saucony. Momentálně běhám v Reebokách, které nejsou nic moc, ale naštěstí běhám téměř jenom v lese po měkkém povrchu, takže to není tak zlé. Jen bych si dovolila malou poznámku - pokud opravdu běháš takto moc přes paty, doporučila bych se zaměřit na styl běhu a něco si o tom zjistit. Nechci tady chytračit a poučovat tě, ale byla by škoda, aby sis tím zbytečně ničila tělo (a botky neutlumí všechno)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saucony su aj moje naj! :) ale tieto Adidy vyzeraju paradne

      Vymazat
  2. super recenzia, kiežby už boli tieto tenisky vonku, keď som si ja nejaké potrebovala kúpiť :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímalo by mě, zda už zažily svůj první déšť a jak ho přečkaly ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se v dešti neběhat:) ale byla jsem s nimi po dešti a to zvládly perfektně. Díky té podrážce perfektně seděly při běhu. ale co se týče vrchní části boty, tak předpokládám že by při dešti dost navlhly:)

      Vymazat
  4. Díky za super recenzi. :) Právě sháním běžecké boty a tak zjišťuje různé názory na běžecké boty.
    Jsi strašně krásná a štíhlá i v tom sportovním! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dashi moc ti děkuji:) Za sebe je mohu rozhodně doporučit. Ale je dobré je v obchodě vyzkoušet na noze, aby ti opravdu sedly, a byla jsi spokojená. Tak dobře vyber:)

      Vymazat
  5. Vypadají pěkně a ta poslední fotka je skvělá.
    Já s během musela přestat kvůli kolenům, ale chybí mi, takže si občas vyběhnu a praktikuji indiánský běh. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vzhledem k omezeným financím to jistí běžecké boty z Lidlu :-) A taky se v nich skvěle běhá a jsou krásně barevné :-) beru je i na kolo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, Lidl a Adidas sou úplně srovnatelný v kvalitě. Bože to se zas někdo vyjádřil k tématu

      Vymazat
    2. Máš krásnou postavu. Odkud je to tílko? a máš v něm i sportovní podprsenku?

      Vymazat
    3. Naprosto zbytečný vypláznout za tenisky 5K.Ale když nevíš co s prachama..

      Vymazat
  7. Jéé ty boty jsou užasné, a máš vážně krásnou postavu!!:) Já běhám nejraději v Nikách, ale mám doma i rezervní adidasy, i když ty jsou už teda v katastrofálním stavu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Maji krasnou barvu. tobe to moooc slusi, ja mam na běhání Reebok, zatim jsou v pohodě tak nove nepotřebuji. a i kdyz jsou drahe tak myslim že na běhání je to dobra investice

    OdpovědětVymazat
  9. Maji krasnou barvu. tobe to moooc slusi, ja mam na běhání Reebok, zatim jsou v pohodě tak nove nepotřebuji. a i kdyz jsou drahe tak myslim že na běhání je to dobra investice

    OdpovědětVymazat
  10. Ja si teď koupila boosty, ale starší verzi. Nedovedu si představit nic lepšího. A to nemám úzkou nohu. Dost se přizpůsobí...

    OdpovědětVymazat
  11. Ja si teď koupila boosty, ale starší verzi. Nedovedu si představit nic lepšího. A to nemám úzkou nohu. Dost se přizpůsobí...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.