pondělí 6. července 2015

Aplikace pro milovníky módy - Free To Cut


Hezký den.
Dnes to bude o módě, ale z trochu jiného úhlu.
Mrkneme se na jednu zajímavou appku, která by se vám mohla hodit.
Aplikace jsou součástí našich telefonů a já si bez nich téměř nedokážu představit běžné fungování. Bezesporu nám usnadňují život a pomáhají nám s nejrůznějšími věcmi. Já osobně nejvíce používám ty nejznámější, jako Instagram, Messenger, Sounhound nebo Runtustic.
Také ale existují aplikace zaměřené na módu, a jednu z nich bych vám ráda představila.

Nevím jak vy, ale když si pořídím nový kousek do šatníku, ihned odstřihávám cedulku s návodem na údržbu. Nejen že nepříjemně škrábe, ale v poslední době se na ní píše tolik informací, že svojí velikosti často oblečení a jeho tvar deformuje. Pak ovšem nastává problém, když danou věc chcete vyprat nebo dát do čistírny. Jednu dobu jsem je sice uschovávala, ale nakonec jsem stejně nevěděla, která cedulka k čemu patří, nebo jsem je v zápalu úklidu omylem vyhodila.

S tím vám ale pomůže aplikace Free To Cut. Vtip je v tom, že si informace o údržbě daného kousku oblečení zaznamenáte do aplikace a až je budete v čistírně nebo doma potřebovat, prostě se na ně podíváte. V aplikaci je knihovna obrázků např. halenky, svetry a šaty. Já si ale raději rovnou daný kousek oblečení vyfotím a k němu přiřadím čistící symboly ze seznamu.

Ke každému kusu oblečení lze ještě přiřadit tři další fotografie, takže si můžete vyfotit i štítek s cenou nebo cokoliv dalšího.
Aplikace Free To Cut vás celkem jednoduše zbaví pocitu bezradnosti, když z pračky vytáhnete sražený kašmírový svetr, nebo když stojíte v čistírně a nemáte ponětí, jak váš oblíbený vlněný kabát nechat vyčistit.
Dobrá zpráva je, že aplikace je zdarma. Můžete zdarma nahrát deset kousků oblečení a pro celou aplikaci zaplatíte jen jeden dolar.
Stáhnout ji můžete v Apple Store, nebo z těchto stránek.

Free To Cut

Jaké aplikace nejčastěji používáte vy? A jak řešíte štítky od oblečení ?

 
 
 
 












13 komentářů:

  1. Zajímavá apka, ale jak se znám, zapisovala bych to první týden a pak bych se na to vykašlala :-D

    Jinak přiznám se - já nikdy cedulky neodstřihuju :-) Pokud tedy vyloženě neškrábou, ale to se mi stalo jen párkrát... :-) Jsem trochu barbar v tomhle :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já to tam fakt nemůžu mít:) musím to hned odstřihnout:)

      Vymazat
  2. Taky cedulky odstřihuji při prvním oblečení nové kousku:)
    Nesnáším, když mi škrábou :( :D

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/2015/07/paletka-maybelline-nudes.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to úplně nesnáším a navíc jsou větší a větší ty cedulky:)

      Vymazat
  3. Já odstřihuji jen, když mi opravdu vadí. Appka je to užitečná, ale vzhledem k tomu, že vím, jak zacházet s vlněnými, kašnírovými a dalšími háklivými a jemnými materiály, tak ji asi pro tentokrát vynechám. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to raději vždy ověřím na informačním štítku, takže pro mě ideální:)

      Vymazat
  4. Souhlasím s odstraňováním cedulek,takové ty pravé z tvrdého materiálu jsou opravdu na těle nepříjemné.Jsou ale i kousky,u kterých cedulky nestříhám.Jsou to kalhoty a kabáty/bundy,u těchto kousků mě cedulky neobtěžují.:-)Především nenávidím cedulky v čepicích,rukavicích a hlavně na šálech,šátcích,působí to nevzhledně a špatně se odstraňují.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já právě stříhám i na kabátech. Není ic horšího, než když má někdo rozepnutý kabát a čouhá z něj dlouhý informační štítek:) Ale máš pravdu že i z doplňků to musí pryč:)

      Vymazat
  5. Stitky na obleceni a ruzne prisite cedulky okamzite param, trham, odstranuji. Hodne mi to vadi. Ty, ktere byvaji zasite ve svu opravdu nesnasim. Vzhledem k tomu, ze si kabaty siju, tak jen doufam, ze se v cistirne trefi. Bohuzel byva cistirna drazsi nez porizovaci cena daneho kousku. Tak hodne vyuzivam cisteni v susicce, ale to urcite z USA znas. Vecerni saty sprchuji a zatim bez ujmy :-) Mama cistila doma i kozesiny, vzdy v zime na balkone. To bylo smradu. Horsi je to s klobouky. Ty ruzne bodove cistim a pak naparuji a davam na formu. Slamene a zejmena takovety papirove znovu natiram zelatinou, aby drzely tvar. Jinak dost vyuzivam i ruzne impregnacni lazne na zimni veci. Na kabelky je dobre mleko od Wilsons leather atd. Jsem se dostala tematicky uplne nekam daleko. ...pro vsechny ostatni je tu aplikace v mobilu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by stálo za samostatný článek, třeba s tipy na produkty, myslím, že málokdo ví, jak se pořádně starat o kvalitní oblečení:)

      Vymazat
    2. Marti děkuji ti za čas, který sis na komentář udělala:) a za množství informací. Je vidět že máš zkušenosti:) Já se zatím raduju nad appkou, protože mi usnadňuje údržbu ale třeba to někdy taky dotáhnu do stadia kdy si to budu pamatovat ze zkušenosti:) jinak tu nenávist ke štítkům sdílím:)

      Vymazat
  6. Užitečná appka, ale i když nemám toho oblečení zase tolik, asi bych nedokázal být v tomhle tak důsledný..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejjednoduší je zaznamenávat si každý nový kousek, ale už jsem se dostala i ke skříni abych dolplnila starší oblíbené a vzácné kousky:)

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.