neděle 1. března 2015

Fashion Manifest

Krásný den.
Už dlouho se mi v hlavě rodí téma, které bych s vámi ráda řešila.
Probírala jsem si ho ze všech možných stran, a nakonec jsem se rozhodla o něm natočit video. 
Téma vychází z anonymních reakcí na článek který byl o módní performance návrháře Maroše Barana, ale také ze zpětné vazby na některé mé další články týkající se české módní tvorby.
Původně to mělo být jen vysvětlení toho, proč se na blogu zaměřuji na určitá témata, a nakonec se z toho stal takový malý manifest proti Asijským eshopů:) 




Video vysvětluje ( v hodně zkrácené verzi) postoj mého blogu k módě a kvalitě, ale pokud budete mít zájem, ráda příště natočím něco delšího.
Napiště mi, jestli sdílíte můj názor, nebo jste zásadně proti.

A nezapomeňte:
  Must-have letošního roku je alespoň jeden kousek v šatníku od českého návrháře.



21 komentářů:

  1. Musím říct,že český yt kanály jsou přehlceny hauly z asijských eshopů a je toho až příliš. Tady vím,že narazím na článek nebo video s kvalitními kousky a to nejen od českých návrhářů ale i od těch světových,kteří navrhujou menší kolekce pro HM a Lindex a je aspon víc dostupná.Nejsem tip co půjde a koupí si šaty za desítky tisíc,protože bych je neunosila ,ale taky rozhodně neplením asijské eshopy a radši vyrazím na nákupy do běžných řetězců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. Vidím to v každém videu. Každá s nimi spolupracuje. Je to hnus. Samy si to nekoupí, ale nám to cpou, at za to utrácíme

      Vymazat
    2. Berou všechny spolupráce za kus hadru zadarmo. Nikoho ke koupi nenutí,ale tahle reklamní masáž je děsivá,navíc mnohé z nich uzavřely spolupráce a věděly,že je mají i jiný a i se chlubí,to jsem viděla u té a té. Zrušila jsem odběry i některých blogů.v době kdy byla zase vlna Make up Revolution,ted je to opět to samý.

      Vymazat
  2. Hlavně oceňuji ty české návrháře, kteří se prosadí na trhu, který je přehlcen oblečením z Asie. Tam se to vyrábí v jiných podmínkách a v jiném množství jak všichni víme. Proto samozřejmě musí být obtížné konkurovat i cenám, i když o to tady asi nejde. Jak říkáš ty Ino, to, že se někdo zeptá, odkud máš šaty a odpovíš od českého návrháře nebo že sis je dokonce ušila sama, to je nepopsatelný pocit :-). A hlavně to, že ten kousek je opravdu originál.
    Tvoje články jsou skvělé a dělají tvůj blog jiný oproti ostatním, tak zůstaň prosím svá. Musím přiznat, že jiný módní blog pravidelně nenavštěvuji :), přeji pěkný večer. Nany

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář Nany. Moc si vážím tvé podpory. Svá určitě zůstanu, a souhlasím, že návrháři kteří se na našem trhu udrží si zaslouží obdiv a také naši podporu.

      Vymazat
  3. Tvá myšlenka je úžasná. :) Jsi pro mě inspirací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc to děkuji, je mi ctí být pro tebe inspirací:)

      Vymazat
  4. Jsi skvělá, zcela s tebou souhlasím co se asijských e-shopu týče.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ino, nechtěla by jsi udělat video o tom jak sehnat originální kousky od českých, nebo slovenských návrhářů, když nejsem z Prahy?

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektne vyjadreno, konecne modni blog, ktery prezentuje kvalitu a preciznost opravdovych navrharu. Tleskam a smekam pred tebou Inus, jen tak dal!

    OdpovědětVymazat
  7. Je fakt, že až díky tobě mě došlo že nákupy z Asia eshopů nejsou fajn a za ty prachy nestojí. Začínám opravdu vážně uvažovat nad investicí do designerského kousku, jen nevím od koho konkrétně. Děkuju, že jsi mi otevřela oči.
    Barča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barčo, stačí se podívat na některé mé články z přehlídek, a podívat se, kdo splňuje tvoje požadavky na styl. Určitě někoho zajimavého objevíš.

      Vymazat
  8. Myšlenka dobrá a osobně mě dost mrzí, že na české scéně je pořád málo návrhářů s pánskou módou (řekněme tou nositelnou)..doufejme, že se to s novou, přicházející generací, zlepší. Jsem připraven je podporovat!!! Zatím se tak snažím aspoň malými krůčky u českých výrobců doplňků ^_^

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  9. To je docela odvaha, vystoupit s takovým prohlášením, vzhledem k tomu, kolik českých blogerek ty spolupráce s asijskými eshopy přijímá. Ale to se mi na tobě líbí, neděláš to kvůli hadrům zadarmo, a taky nechceš aby jsme ty shity nosili. Takže za to díky. Já zatím peníze na nákup designerských kousků nemám. Jsem studentka a nakupuji v H&M, ale až budu starší, tak to změním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Alčo. Já to hlavně nemyslím jako útok. Ať si každý na blogu ukazuje co chce, ale já to ukazovat nechci, a ani nechci aby to mé čtenářky kupovaly. Přišlo mi spousta nabídek na spolupráci z těchto eshopů. Tak bych měla doma skříň plnou nekvalitních věcí? Já si radši za své ušetřím na kvalitu a originalitu.

      Vymazat
    2. zas taková odvaha to není, naopak ted začíná bejt modní se od toho distancovat (haha, zase jsem to dělala before it was cool..), protože si holky uvědomujou, že to lidi prostě sere a i ti, kterejm to nevadilo rovnou, se toho přejedli
      ale ino, na tobě je vidět, že netočíš video, aby ses zviditelnovala nebo od něčeho distancovala, držíš tenhle postoj od začátku a já ti za něj děkuju...i když si prostě ne každej může dovolit podporovat mladý umělce, tak každej krok je dobrej

      Vymazat
  10. Je to prvni tve video, ktere jsem si pustila, nejak jsem se k tomu driv nedostala :D musim rict, ze v poslednim asi pul roce jsem zacala celkove na konzum koukat trochu jinak, presla jsem na prirodni kosmetiku na priklad. Omezeni nakupovani prislo naopak samo, jelikoz na materske chodim ven porad s kocarkem, takze jsem zacala koukat hlavne na pohodlnost (ale samozrejme abych nebehala venku v teplacich) a zjistila jsem mimo jine, zeje umeni najit kalhoty do pasu :D presto ale dal nakupuju v retezcich, jen proste nenakupuju tolik. Zjistila jsem, ze mam v satniku veci, ktere jsem na sobe nemela i neklik mesicu. Treba jsem mela asi deset cardiganu. Takze letos jsem si poridila jednu poradnou teplou mikinu, a poradny stylovy svetr a stacilo mi to.
    Boom kolem asijskych eshopu nechapu spise v tom smyslu, ze mi to teda buhvi jak levne neprijde, kdyby treba svetr stal 40 kc, tak chapu, ze si jich nekdo objedna 20 :D
    Jinak, manifest se mi libi, ale chci se zeptat, pocita se do toho i Fler?:D (ted nemyslim hipisacke, batikovane, hackovane neco) protoze se mi uz dlouho tyto kabelky http://www.fler.cz/shop/michelle-malli tak ze bych mela aspon takovy hezky duvod si jednu konecne poridit :D
    No. Trochu jsem se rozepsala, snad to nevadi ;)

    onnimik.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Tohle video je super, resp. tvůj postoj je z blogu znát a tak to má být. Blogy rádoby o módě, ke se prezentuje oblečení z Asie nesleduji, je to ztráta času i peněz. Už dlouho si brousím zuby na něco od TIQE, tak letos to konečně dotáhnu... B.

    OdpovědětVymazat
  12. Video si pustím až budu mít lepší net, ale co se nadšení většiny českých blogerek z asisjkých e-shopů týče, doufám, že tomu bude brzy konec...

    ALE ta Tvoje poslední věta mě promiň trochu zvedla ze židle - měla jsem nedávno takový záchvat, protože nikdy nemohu sehnat to, co by se mi líbilo. Obešla jsem několik obchodů v Pze s tím, že chci něco originálního českého, ovšem když jsem viděla tu příšernou kvalitu vypracování u většiny věcí, bez ohledu na cenu, byla jsem tak hrozně zklamaná a tak hrozně naštvaná, že mě vážně přešla veškerá chuť! Dokud se čeští tvůrci nenaučí, že dát na věc cenovku se sumou několik tisíc nestačí, že za to musí zákazníkovi nabídnout odpovídající kvalitu, tak bohužel budu muset být velice neoriginální.... :-(( Druhá věc je, že čestí návrháři moc nekoukají na to, aby ženě daná věc slušela, aby ji dělala hezčí, štíhlejší, ženskou, nedejbůh sexy! Proto by návrháři neměli být gayové. Nic proti nim, ale obzvlášť oni dělají módu pro hubené beztvaré kluky, ne pro normální ženské :-(

    OdpovědětVymazat
  13. Plně souhlasím! Poté, co k nám do Olomouce na první olomouckou PechaKucha Night zavítala Alex Monhartová jsem se nechala unést jejím motýlkovým stylem. Spolu s naprosto výborným psaníčkem od BYMIST jsou její motýlci na mém letošním must have seznamu. Buď stále svá Ino. :)

    Měj se krásně,
    Roxi

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.