pátek 11. října 2013

Premier Fashion Week Day 1



Krásný den,
přináším vám první dojmy z právě probíhajícího  Premier Fashion Week pod záštitou Designbloku.

Všechny přehlídky se konají v naprosto úžasných prostorech kostela sv.Šimona a Judy, které podtrhují vysokou  úroveň této módní akce.

Celý PFW byl otevřen přehlídkou Designblok Talent Card. Než vám popíšu přehlídky, musím pochválit že přehlídky začínají na čas, takže se zatím nekonaly žádné nepříjemné prodlevy. 

Co mě ale nevyhovuje je nenávaznost přehlídek a to mezi 18 a 20 hodinou. Přehlídka od 18 trvá tak 20 minut takže do další přehlídky máte 1.5 hodiny času což zatím řeším předraženou Italskou restaurací.
 Škoda že blízko není nějaká instalace, workshop nebo přehlídky časově lépe nenavazují. Navíc není možnost zůstat v nějakém zázemí jako např. u MB-PFW..Takže jsme pak společně všichni čekali venku:(

Můj outfit byl v retro stylu, stejně tak účes. Šaty jsou od Jany Musílkové a účes od mojí dvorní kadeřnice Petry Tošovské (pokud budete chtít kontakt, napište mi email)

Ina.T. Facebook

Ask

Instagram

Byli jste na Designbloku nebo na přehlídce Premier fashion week?





S Nelsonem.. šefredaktorem z XPOSE magazin


Ale vraťme se k přehlídkám. Fashion talent card otevírala Daria Makeeva která se nechala inspirovat ruským rolnickým oděvem na přelomu 18. a 19. století a kolekci nazvala Nostalgia Now.





Kateřina Plamitzerová hledá ve své prácí pomíjivost tradice a kolekci nazvala Tradice vol.II.  Její modely byly z organzy kterou tvarovala pomocí tkaniček. Modely byly vzdušné a na pohled příjemně měkké:)




Lukáš Spilka a jeho kolekce Animal vs. Minimal
Popravdě tahle přehlídka se mi líbila nejvíce..Z hlediště jsem nemohla přijít na to jaký materiál Lukáš na šaty použil..skoro to vypadalo jako nějaká dřívka. ale je to juta, a vypadá to výborně..Na mole se střídaly třásňové jutové šaty, ale taky objekt který mi připomínal strom, někomu zase páva..ale já bych si ho hned oblékla nejraději sama:)






Monika Krobová, jež ve své kolekce využívá prvků z oblečení inspirovanou cestami po Arménii, mi utkvěla v paměti střihy s kapsami. Líbilo se mi že se snažila vymyslet trochu jiný koncept prezentace na mole. Modelky se usazovaly před diváky a pak společně odcházely.





Miroslav Sabo, který byl v loňské ELLE Talent Card se vrátíl z Antverp ze studií u Rafa Simonse. Jeho kolekce Pozim /Zima 2013 a Jaro/ léto 2014, v každé z nich se mi něco líbilo a něco ne. Zvlášť se mi nelíbily jedny kalhoty s kapsama vepředu..ale povedená byla kostkovaná halenka ve které přišla šéfredaktorka ELLE Andrea Běhounková. Bohužel opět díky tomu že se nedalo čekat někde vevnitř, vyrazily jsem na telecí polévku a přišly jsme o dobrá místa vepředu. Takže tuhle přehlídku se mi příliš nepovedlo nafotit




Dnes se chystám na další přehlídky a můžete se těšit i na další články:)

7 komentářů:

  1. Je mi vážně líto, že jsem tě nezahlédla tam. Fotit se na přehlídce moc nedalo.

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasná jako vždy! Takové šatičky jsem taky sháněla..a závidim ty punčochy:))

    OdpovědětVymazat
  3. Ino, opět jsi vypadal úžasně a ty vlasy a kufřík, to je skvělý! :)
    Přehlídky vypadají zajímavě a mrzí mi, že se nemohu zúčastnit, takže mi nezbývá než se těšit na další článek. :)

    OdpovědětVymazat
  4. miluju retro a tenhle outfit ti hrozně sekne!

    OdpovědětVymazat
  5. tak som si prezrela vsetky posty z predoslych dni :) Daria prehliadka sa mi pacila naj!! :))
    ty audrey hep :*

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.