neděle 19. února 2012

Plesání

Krásnou neděli:)

Včera jsem se konečně dostala na ples, byl to první v této sezóně, a vzhledem k nabitému programu zřejmě i poslední. Já plesy prostě zbožňuji, celé to chystání, a slavnostní atmosféra..

Pár plesových pravidel..

Čemu se na plesech, podle mě, vyvarovat? překvapilo mě velké množství mini délek šatů, myslím že když jednou za rok máte možnost obléci slavnostní róbu, proč ji nahrazovat mini šaty, které jsou podle mě, na ples prostě nevhodné.

-  Na ples rozhodně nepatří legíny!!ty už podlé mého názoru mají být ze šatníku pryč daleko déle, a je mi záhadou proč se staly takovým trendem:(

-  Příjemně mě překvapil ubýtek šlehačkových šatů, které bohužel zřejmě střídá trend již zmíněných mini délek těsně pod zadeček:(

-  Vysoké rukavičky nad loket, pozvednou i sebeobyčejnější šaty:)

-  V bílé róbě budete zářit, ale doporučuji pít jen čiré nápoje( na červené víno zapomeňte:) A vyhýbejte se všem, s nápojem v ruce a narušenou rovnováhou:)


-  Když už do šatů investujete, nechte si je zabrat na míru. Tyhle šaty jsem si nechala přešít švadlenou, aby mi přesně padly.


- Není za každou cenu nutné, sladit vaše šaty s kravatou partnera.

Ps: můžete mít sebekrásnější róbu, ale nesmí být zmačkaná, doporučuji profesionální žehlení např. v čistírnách oblečení, kde vám šaty propáří.


Co vy a plesy? Máte je rádi? Jaké šaty preferujete??































Šaty USA, střevíčky Next, psaníčko Anne Mccliford

61 komentářů:

  1. v těch šatech jsi naprosto okouzlující,krásná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych řekla, že šaty by rozhodně mohli mít jinou barvu. Někdo si tě mohl splést s nevěstou. Střih mají krásný, ale jiná barva by byla podle mě lepší. Jak píšeš rukavičky obzvláštní šaty, ale k těmto už bych je nedávala. Mohlo by to působit příliš přeplácaným dojmem. A sladit zlaté doplňky se stříbrnými, to bych nedělala.

    OdpovědětVymazat
  3. naozaj krásna, taká princezna. A koc dobre ti sadnú na postavu!
    Ja som na plese nebola,fú, dlho. Ale keby som mala možnosť určite idem, posledne to bol školský, som mala šaty mini, ale nie také klasické obtiahnuté, ale estra široká sukňa. teda ani moc mini neboli, po kolená.
    Pri takýchto príležitostiach (formálnejšich, svadby a pod.) si dávam väčšinou šaty robiť, mám ich na mieru, originálne a docela lacnejšie. Keby som si mala vybrať teraz tak niečo úplne minimalistické :)
    A keď sa podľa mňa chce niekto zladiť s partnerom stačí, keď má slečna napr krémové šaty a čierne doplnky a partner košeľu s čiernym pásikom. Netreba to preháňať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MOc děkuji za komentář, a máš pravdu..bohatě stačí ladit s partnerem doplňky:)

      Vymazat
  4. naprosto souhlasím, některé kreace na plesech jsou vážně k pousmání.
    tvoje šaty jsou krásné, moc Ti to slušelo :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Přeplácaný šlehačkový dort, bez stylu...

    OdpovědětVymazat
  6. Moc ti to slušelo a máš nádherné šaty! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Konečně vidím někoho, kdo jde na ples jako na ples! To je úžasné! Šaty na zem! A tak to má být. A ty rukavice to ještě dotahují k dokonalosti. Akorát boty bych zvolila jiné (v tomhle jsem ještě větší konzerva a myslím si, že na ples má být zavřená špička a punčochy). A v té bílé Ti to taky moc sluší. Musela jsi určitě zářit! Veronika
    www.udvouverunek.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář:)jsem ráda že se ti šaty líbí:)

      Vymazat
  8. Ty šaty jsou nádherné, postavičku v nich máš jako bohyně, ale nemůžu si pomoct - ty rukavičky mi k těm šatům prostě nejdou :-).

    http://kacabos-seen-through-my-eyes.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Zlatá Ino,
    mně se k šatům rukavičky neobyčejně zamlouvají. Šaty díky nim dostaly ještě větší nálož glancu a noblesy. Musela jsi být vyhlášená Královnou plesu - sázím boty.
    A ty legíny a minišatičky na plesech - to je snad špatný vtip...brrr; za pár let holky půjdou na ples v teniskách.
    Překvapená a zároveň Tebou unesená Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatá Vivi, moc moc ti děkuji, jsem opět nadšená tvým komentářem a samozřejmě potěšena:)Děkuji ti moc:)

      Vymazat
    2. Holky už chodí na ples v teniskách :( viděla jsem..:/

      Vymazat
  10. tvé rady určitě nejsou od věci, jen bych ráda zmínila, že ne vždy jsou dlouhé šaty to pravé a na některé méně formálnější plesy se krátké přece jen hodí víc, ne? ale legíny? co? Bílé šatky ve mě trochu evokují bílou prodlouženou a třeba krémová mi přijde zajímavější. nic to ale nemění na tvé sofistikovanosti a kráse! L.
    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář..já určitě neříkám ne, šatům např ke kolenům, ale tohle byly opravdu mini šaty velice na tělo, podle mě na ples prostě nevhodné. Myslím že je škoda, se nechat spoutat představou že bílá patří jen na svatby nebo na prodloužené, ale je pravda že jsem potkávala hlavně tmavé odstíny šatů..takže jsem hodně svítila:) A krémovou si vzhledem ke své pleti nemohu dovolit, proto ta svítivá bílá, nejsem tak vybledlá:) a ty legíny tam byly asi na troje..hrůza viď:)

      Vymazat
  11. Krásné šaty, krásný účes!:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherné šaty a přesně na takový drdol ala Audrey se chystám na ples také :), prostě překrásné a dokonalé, moc ti to sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc ti děkuji, jsem ráda že se ti líbí, nad účesem jsem dlouho dumala, tak jsem ráda že jsem zvolila správně:)

      Vymazat
  13. Ahojda šaty se mi moc líbí, ale ještě víc by se mi to celé líbilo bez rukaviček :-) Ale každého názor.
    Pája

    OdpovědětVymazat
  14. Souhlasím, že na těch plesech je to opravdu hrůza. Mini šatičky, leginy, vysoké kozačky, mini kraťasy, klidně i riflové, pánové hoperské rifle s rozkrokem u kolen, doplněné sakem, aby se teda neřeklo, no prostě fantazii se meze nekladou. A když náhodou bolí nožky, tak tam klidně slečny proběhají půl plesu bosky. Přijde mi, že si lidi lámou hlavu čím dál tím méně, jak na plese budou vypadat. Dříve to až taková katastrofa nebývala. Jinak, ač nemám ráda bílou barvu tobě to opravdu moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji:) Bože kozačky?? tak to je opravdu hrůza:)A máš pravdu, lidé to řeší čím dál méně:(

      Vymazat
  15. Taková kočka, pane jo :)) Moc ti to sluší !

    OdpovědětVymazat
  16. musím ti dát ve všech bodech za pravdu! to co se dnes vidí na plesech je vážně hrůza-kozačky, legíny, průhledná i neprůhledná vykukující ramínka či dokonce celé části podprsenek.. ale ty jsi vzorem všech plesujících dívek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně moc děkuji:)moc mě tvůj komentář potěšil:) a úplně jsem zapomněla zmínit gelová ramínka, já myslela že už se nai nenosí, ale opak je pravdou:(

      Vymazat
  17. šaty se mi strašně líbí, ty tvoje a souhlasím že délka šatů pod zadeček na ples asi ne, to je fakt trošku moc i legíny bych teda nevolila, normálně je nosím je to pohodlnější než rifle a tak ale na ples ne, jinak muselo to být fakt super :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ino, vypadáš úžasně. Šaty jsou nádherné a rukavičky dělají outfit maximálně elegantní! Navíc máš krásně vyčesané vlasy a ta korunka, aach. :) Dokonalý plesový outfit!
    Já na plesy nosím spíše dlouhé šaty, loni jsem měla krátké a byly ke kolenům. V životě by mě nenapadlo vzít si kraťoučké mini šaty.
    Mám dotaz ještě k šatům, kupovala jsi je přímo v USA nebo přes internet? Děkuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji za komentář Verčo, šaty jsou kupované přímo v Usa, přes stránky bych si asi netroufla, na druhou strany, i tyhle šaty musely ke švadleně, tak proč ne:)

      Vymazat
  19. Máš neuvěřitelně nádherný šaty a celkově ti to skvěle sluší.. Rukavičky k tomu skvěle sednou a s tou korunkou a psaníčkem. :) Co se týče těch legín.. Já legíny zbožňuju a podle mě by v šatníku měly být.. Když je někdo umí skombinovat a umí je nosit (nepočítám ženy "při těle"!), ale máš pravdu, že na ples rozhodně NE! To samí s délkou šatů. Ke kolenům ještě jo, ale když vidím na plese šaty opravdu jak říkáš, pod zadek, to už si myslím taky ne. Skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tvůj názor:) Já respektuji názory ostatních, takže pokud máš legíny ráda, je to samozřejmě o.k.a jsem fakt ráda že se ti článek líbí:)

      Vymazat
  20. Úplná princezna ;)
    Asi bys mě nepochválila, ale já chodím na plesy zásadně jen v krátkých šatech. Ve všech dlouhých jsem zatím pokaždé vypadala jako krabice, takže u mě vede délka ke kolenům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě, já to respektuji, je to jen můj soukromý názor, nejsou šaty jako šaty:) třeba jsou ty tvoje velmi vhodné a šik:)

      Vymazat
  21. Musela jsi být naprosto bezkonkurenční hvězda plesu, ale co toho vašeho, všech plesů téhlé sezóny :-) Šatky se vážně moc vyvedly! No jdu se ještě chvíli kochat tou krásou nesmírnou :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Krásný šaty, opravdu ti moc sluší! Nejvíc se mi líbí jak jsi učesená! :)

    http://myworldclothing.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  23. Ako princezna! Krasne!
    Ja velmi plesy nemusim..nudim sa tam ;) Ale zase sa rada pozeram na saty, licenie a ucesy ake damy zvolili :)

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Šaty jsou opravdu krásný! Naprosto s tebou souhlasím. Letos jsem byla na plese jednou a překvapilo mě, že drtivá většina slečen na sebe oblékla šaty doslova pod zadek. Na slavnostní příležitost, kterou podle mě ples je, mi to přijde opravdu nevhodné.
    PS: Moc děkuji za tip na ten salon. V pátek jsme se potkaly na Masaryk. náměstí :) Přeji hezký den! Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, tak to jsem zrovna táhla šaty od švadleny:) A šla shánet rukavičky:) moc děkuji za komentář:)
      Ps: nemáš zač, snad budeš spokojená jako já:)

      Vymazat
  25. Ahoj, šatky jsou nádherné, ALE - neměla bys loncat dlouhé !bílé! šaty po zemi, protože pak musely být jak prase :) pak mi tam trochu vadí ty rukavičky. Rukavičky jsou fajn, ale k těmto šatům nejdou. Antika evokuje jednoduchost, lehkost a vzdušnost - a když to zazdíš hutnými rukavičkami, není to ideál + jejich materiál - lesklý satén se mlátí s materiálem šatů. No a nakonec, což mi na tvém outfitu nejvíc nesedí - je kombinace bílá se stříbrnou + zlaté doplňky...to opravdu ne-e...Ačkoli jsi byla fakt kočka, když se nad tím člověk zamyslí - celkově to působí hodně zvláštně a až nesourodě. Doufám, že to nevezmeš nějak špatně, jinak máš perfektní styl, ale toto chtělo - dle mě - ještě více poladit. Peťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peťo, děkuji za komentář:) I když nesdílíme stejný názor:)což ale nevadí:) šaty ani na konci plesu nebyly jako prase:) Jde o to, že mají vzadu malou vlečku, která má opravdu být na zemi, rozdodně nemají být nad kotníky:) S vědomím, této délky, jsem je záměrně kupovala:) Co se týče rukaviček, sleduji, že na ně lidé nejsou zrovna moc zvyklí, na plese jsem je také měla jako jediná. U těchto šatů, jde hlavně o to, že mají odhalená záda a celé paže, což je v konečném důsledku příliš odhalené, takže jsem po prvním jejich zkoušení věděla, že budou nutné rukavičky, aby je to posunulo zpátky na elegantní rovinu:) A je pravda že jsem chtěla koupit hladké rukavice, ale čím vyšší byly, tím byly na hoře šiřší, a nakonce mi všechny nad loktem neesteticky odstávaly od ruky. Proto ty nařasené rukavičky, jen ty mi totiž velikostně seděly a nebyly mi velké:) A vůbec to neberu špatně, od toho komentáře jsou..A kombinace stříbrné a zlaté, mi přijde už celkem logická, ladit jen do stříbrna, je stejné jako sladit kabelku s botama a s páskem do jedné barvy, prostě zažité zkostnatělé pravidlo ..které je nutné nedodržovat!!:) A děkuji za koment:)

      Vymazat
    2. Nerada se Vám do toho, děvčata, motám, ale já holt musím ke všemu něco říct ;-). Určitě je fajn, že každý nesdílí ten samý názor, to by taky byla pořádná nuda. Nicméně já pořád musím nad hlavou nést transparent "rukavičky ano". Podtrhly eleganci a ženskost šatů. Jistě, mohly být jednodušší a hladké, ale proč si občas nedopřát trochu zdobnějších prvků?! Je to ples!).Šaty s nimi působí jednotněji a já osobně bych v takové kombinaci měla pocit výjimečnosti. Tím spíš, že bych byla jediná, kdo je na plese má. Mě zkrátka ta kombinace okouzlila. A to dokonce i kombinace stříbrné a zlaté - má to šmrnc a nepůsobí to tak otřepaně, jako když je všechno sladěno v jednom "drahém kameni". Tak a už dost řečí, já se jdu ještě jednou pokochat, protože mám silný pocit, že jsem tuhle plesovou sezónu tak dokonalou krásu na plese ještě neviděla.
      Upovídaná Vivi

      Vymazat
  26. Heh, v pátek jsem na plese viděla slečnu v růžových minišatečkách (teda ty samé šaty měly dokonce dvě slečny, ale ta jedna obzvlášť zazářila), které jí pod zadkem držely snad jen silou vůle. Už to mě zarazilo, ale kolem půlnoci jsem ji viděla znova - na parketu, ani se neudržela na nohou, kluci si jí tam přehazovali jak hadrovou panenku, šaty měla skoro pod prsy, silonky rozervané jak po bitce, snad každý, kdo byl poblíž, si stokrát mohl prohlédnout její kalhotky... Mně za ní bylo tak trapně a tak mi to rvalo oči, že jsem musela normálně odejít ze sálu. Navíc nechápu, že ji někdo z jejích "kamarádů" neodvedl, když to viděli, a ještě jí tam takhle ztrapňovali... Někdy je mi z té naší společnosti fakt smutno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj..to je dost strašná představa!! Koukám že podobná slečna je na každém plese..Holt to není jen o elegantních šatech, ale chovat se k tomu jako dáma:) a děkuji za koment:)

      Vymazat
  27. Šaty jsou krásné,jen by mohly byt v jiné barvě...:)...Ta bílá totiž vůbec nesedí k tvojí barvě pleti...Také bych asi k těmto šatům ne volila ty rukavičky...úplně to pokazí celý vzhled..A co je asi největší průšvih jsou zlaté doplňky ...:((..Také bych možná dala nějaké šperky,aby to aspon maličko oživilo...:)Jinak líčení je krásné..:))))

    OdpovědětVymazat
  28. Jsi jako nevěsta.. I když pravda, nesouhlasím s komentářem o něco výše, já bych celkově rukavičky na ples nevolila.. To možná tak na opery, na premiéry atd. ale na ples rozhodně ne.. Navíc já jsem byla teď na dvou plesech a měla jsem mini šaty a sklidila jsem s nima velikánský úspěch. Když má člověk hezké nohy, proč by nemohl jít v mini šatech.. I z mini šatů se dá udělat slavnostní roba..

    OdpovědětVymazat
  29. absolutní souhlas s Mielle....rukavičky ne, bíle šaty na ples?, a ten mix doplňků taky nic moc....umíš to lépe

    OdpovědětVymazat
  30. Moc Ti (dovoluji si tykat) to v šatech sluší. Nerozumím tomu, proč mají někteří lidé takový problém s bílou barvou. Na šatech vypadá moc krásně a vzhledem k perfektní postavě si ji můžeš v klidu dovolit. Takže za mě: bílá na ples určitě ano. Průšvih je ovšem, když si někdo vezme takové šaty jako host na svatbu, ale to je jiná.....
    Mně se líbí úplně všechno, šaty, doplňky, účes i ty rukavice. Nesouhlasím ani s tím, že bys měla mít ještě další šperky. Ta korunka ve vlasech je vzhledem ke zdobení na šatech tak akorát.
    Jinak na závěr musím ještě napsat, že moc obdivuji Tvůj styl. Strašně mi připomíná šedesátá léta a ta prostě "žeru".
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  31. šaty jsou krásné. ty samé jen v tmavě růžové měla kamarádka na maturitním plese. jinak na plese jsem mimo jiné viděla dívku v legínách a tričku a na nohou měla Nike v růžové barvě na podpatku - opravdu společenská úroveň - zvracela bych když to vidím.

    OdpovědětVymazat
  32. Wow!Krasne saty a uces a jsem s tebou za jedno, kdyz uz se jde jednou na ples, tak to chce poradne plesove saty, zadne hadriky:)Bohuzel v Italii,kde momentalne ziju plesy nemaji:((, tak muzu jen nostalgicky vzpominat, jak to bylo uzasne se parkrat do roka vyfiknout a jit si zatancit waltz do kulturaku!
    Moc se mi libi tvuj blog a tak se hlasim mezi followery.
    Moc by me potesilo, kdyby ses mrkla i na muj blog...follow back?:)

    www.chicsicily.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Jani, jsem ráda že se ti šaty a účes líbí, a follower už jsem:) Máš krásné fotky z Itálie:)

      Vymazat
  33. mmm,pěkné šaty a dobrej učes!!Princezna...

    OdpovědětVymazat
  34. Zajímavá diskuse. K těm šatům bych doplnila asi jen tohle. Ta bílá je taková trochu vošajslich... Na plesech bych ji nechala děvčatům z tanečního kurzu na prodloužený nebo do taneční formace (viz třeba plesy ve Vídni) - tam to vypadá hezky. Pro mě je to taky taková barva debutantek, protože symolizuje nevinnost. Ale klidně ji noste, když ji máte rády.

    Ale Ino upozorňuju, že když v tomhle vyrazíš třeba na ples, tak si to leckdo může plést se zrecyklovanými svatebními šaty a můžeš sklidit i posměšky.

    Ty dlouhé rukavičky doporučuju určitě prstový a z lycry - to obtáhne elegantně ruku jako žádnej jinej materiál. A klidně i k ramenům, máte-li na to paže.

    OdpovědětVymazat
  35. Moc Ti to na plese slušelo a rukavičky neměly chybu. S Tvými názory na oblékání na ples souhlasím. Nelíbí se mi krátké šaty, na ples nocím jedině dlouhé šaty.Nechávám si je šít, protože mám velice šikovnou švadlenu a občas si živůtek pošiju flitry a korálky. Líbí se mi, když mám na sobě na plese šaty, které nikdo nemá, na to jsme asi stejně:-). Angley

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji Angley:)
      Nechat si šít plesy na ples je super..stejné nepotkáš..a pokud máš takhle šikovnou švadlenu..musí to být jedna báseň:)

      Vymazat
    2. To není zač. Moje švadlena je tak kolem 70 let a šije perfektně a hlavně levně. Mám ji přes mojí mámu. Dneska se šikovná švadlena jen tak nesežene. Ty Tvoje šaty se mi moc líbí. Angley

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.