úterý 19. listopadu 2019

Podzimní vůně do interiéru

Krásný den všem.
Určitě nejsem jediná, kdo s příchodem podzimu začal zas ve velkém pálit svíčky. Ta brzká tma a přicházející zima k tomu úplně vybízí. Takže pokaždé když přijdu domů, první co dělám je, že zapaluji svíčku nebo katalytickou lampu. Všechny vyloženě ovocné vůně svíček jsem už uložila a vytahuju všechny dřevité, kořeněné a vanilkové. Prostě cokoliv co mi přijde vhodné na tohle počasí.

Tak, tady jsou tedy mé oblíbené svíčky od různých značek a v rozdílných cenových relacích, aby si vybral úplně každý:) Navíc jsem kromě svíček zařadila i náplně do katalytické lampy, pokud chcete zkusit i něco jiného:) Tak pojďme na to:)







Svíčka DW Home Teakwood & White Sage
Tahle značka svíček patří sice cenově mezi ty dostupnější, přesto jsou velmi kvalitní a mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti. Vyrábí se ručně ze sojového vosku, mají intenzivní vůni, která se rovnoměrně uvolňuje a navíc mají vždy stylové balení a každou sezónu mnoho různých designů, ze kterých můžete vybírat.

Já vybrala dřevitou vůni se šalvějí, tabákem, týkovým dřevem a vetiverem. Svíčka je v mléčně zabarvené sklenici, má dva knoty a dřevěné víko s koženým poutkem.




Bath & Body Works Gooey Caramel
Od téhle značky jsem měla hlavně interiérové parfémy, ale i svíčky stojí za vyzkoušení. Já jsem vybrala vůni Gooey Caramel, což je dle popisu svíčka plná medu a karamelu a másla. Mě připomíná čerstvě upečený koláč a marshmallow pečené nad ohněm. Má hodně sladké aroma a třeba Vendy ji nemůže vystát. Mě se ovšem líbí:)




Paddywax Hygge Vetiver + Cardamom
Americká značka Paddywax u nás není tak známá, ale vyniká tím, že ve svých produktech používá čisté esenciální oleje bez chemie, svíčky jsou ručně vyráběné a mají poměrně minimalistický design. Já jsem vybrala svíčku z kolekce Hygge, která je v matné keramické nádobě s měděným víkem. Výborně se hodí do interiérů, které jsou inspirovány scandi stylem. Vůně Vetiver&Cardamom je super relaxační, plná santalového dřeva, pačuli, vanilky, cedrového dřeva a mého milovaného eukalyptu.



Woodwick Trilogy Warm Woods
Tak Woodwick vám jistě nemusím představovat. Mám tyhle svíčky v oblibě už několik let a to hlavně díky jejich speciálním dřevěným knotům, které při hoření praskají a vytvářejí tak atmosféru praskání dřeva v krbu. Kolekce Trilogy je ještě zajimavá tím, že v sobě ukrývá tři různé vosky, kdy se knot prohoří do tří různých vůní. Všechny tři vůně jdou dřevité a hřejivé. Ucítíte santalové dřevo, ambru, vetiver, hřebíček či pižmo.
Sklenice je ručně foukaná a víko je ze dřeva, takže se dá použít jako podstavec. Pokud od této značky chcete vyzkoušet svíčku, doporučuji vzít vždy vetší balení, ať máte ten správný zážitek z praskaní knotu. Čím větší svíčka, tím lepší atmosféru dělá. Svíčky Woodwick jsou známé i tím, že mají jednu z nejdelších dob hoření, vosk se rozpuští rovnoměrně a provoní celý dům

Podzimní náplně do katalytické lampy:
O výhodách lampy jsem vám psala tady
S katalytickou lampou jsem nadmíru spokojená a teď jen dokupuji další a další náplně. Na podzim jsem vyzkoušela dvě vůně. První je Pumkin Latte a druhá je Enchanted Forest.





Hřejivá vůně která je ideální pro milovníky dýňového laté a kávy všeobecně. Naprosto ideální vůně do podzimního nečasu, která vás naladí na veřerní nicnedělání s knížkou a horkým nápojem. Ve vůni cítím špetku vanilky, skořice, čokolády i dýňovou polévku:)
Tahle náplň je celkově spíše sladká, kořeněná a je cítit ještě dlouho po zhasnutí lampy. Mohu jen doporučit.

Ashleigh & Burwood London Lamp Fragrance Enchanted Forest
Druhá vůně má zachycovat tajemnou atmosféru lesní mýtiny. Přiznám se, že jsem čekala vůni lesa, něco přirozeného a bohužel mi vůně nejdřív přišla dost chemická. Ale časem jsem si na ní buď zvykla, nebo se lépe dostala do knotu a přišla mi vlastně fajn. Jen to tedy vůni lesa ničím nepřipomína. Měl být cítit eukalypt, vetiver a cedrové dřevo, ale mě to přijde jako hodně těžká a orientální vůně. Může to být samozřejmě i mým očekáváním, kdy jsme čekala něco víc dřevitého a o trošku víc svěžího, a taková tato náplň prostě není. Když tedy pominu očekávání, tak se mi vůně nakonec líbí a poměrně často ji v lampě používám.

A jaké jsou vaše oblíbené svíčky a vůně do interiéru na podzim? 

Článek vznikl ve spolupráci s Notino

1 komentář:

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.