středa 29. května 2019

Noční péče o vlasy

Krásnou středu všem.
Kolem mě snad není žena, která by neřešila svoje vlasy. Jedna je má moc kudrnaté, druhá zase rovné. Další řeší barvu nebo střih. Ale všechny máme jednu věc společnou, a to, že toužíme po vlasech opravdu zdravých a pevných. Víte, že péče o vlasy pro mě byla vždy důležitá a po módě zabírá v tématech hned druhé místo na blogu. Takže když mohu vyzkoušet nějakou vlasovou novinku, neváhám ani chvilku a vrhám se do testování.
Tentokrát to byl speciální produkt Kérastase Nutritive 8H Magic Night Serum.






 A v čem je tento produkt vlastně tak speciální? Jsme zvyklé dávat si noční krémy či masky na obličej, ale tohle je konečně noční péče i pro vlasy. Cílem tohoto séra je během 8-hodinového spánku hloubkově vyživit vysušené a poškozené vlasy. K tomu mu má pomoci výtažek z kořene kosatce a směs 5 vitamínů – Vitamín E + C + B3 + B5 + B6. Složení také zabraňuje ztrátě živin během dne a vytváří na vlasech ochrannou vrstvu před vnějšími vlivy. A jak to funguje v praxi? Před spaním si do rozčesaných vlasů aplikuji sérum do délek i do konečků. Někdy si je zapletu i do copu, nebo je nechám volně. Můžete si je zamotat do bunu, je to spíš na vás a vašem zvyku. Produkt se ihned vstřebá, takže se nemusíte bát fleků na polštáři. A proč je důležitá ta 8 - hodinová doba působení, která je zmíněná i v názvu produktu? Vlasy jsou během dne vystaveny nepříznivým vlivům jako je vlhko, umělé světlo, prach, smog. Právě během spánku může vlasové vlákno obnovit svoji přirozenou ochranu.



Ráno po probuzení máte vlasy hydratované, vyživené a rozzářené. Snadno se rozčesávají a upravují. Produkt se neoplachuje, takže stačí vlasy jen rozčesat hřebenem. Používám ho skoro dva měsíce a nemůžu si tento zázrak vynachválit. Díky radikálnímu odbarvení mám vlasy spíš sušší a sérum mi velmi pomáhá s jejich vyživením a následnou snazší úpravou.

Hodí se pro všechny typy vlasů a myslím, že pokud máte také problém s hydratací, tak uvidíte ten velký rozdíl o něco dříve. Vlasy by také měly být lesklejší a jemnější na dotek.
Samotná struktura produktu se podobá pleťovému mléku, takže se opravdu velmi rychle vstřebá do vlasového vlákna. Má také velmi jemnou parfemaci, tak se nemusíte bát, že by vás jeho vůně nějak rozptylovala od spaní, naopak by měla působit relaxačně a příjemně. Sérum je baleno ve skle a dávkuje se pumpičkou. Jedno stisknutí by mělo vystačit na večerní aplikaci, ale s mojí délkou si většinou dávám dávky dvě.

Tohle noční sérum má už své pevné místo na mém nočním stolku. Hned vedle nočních krémů na pleť a oční okolí. Protože vlasy si přece zaslouží stejnou péči a dávku hydratace. Navíc, kdo by nechtěl ráno vstát a mít účes téměř bez práce:) A co vy? Už jste zkoušeli nějakou vlasovou noční péči?

Článek vznikl ve spolupráci s Kérastase a Notino.

2 komentáře:

  1. Značku už dlhšie registrujem, podľa mňa vyzerá naozaj dobre. :) Pekný článok!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký článek!
    Chtěla jsem se zeptat, jestli máte Vy, Ino nebo někdo, zkušenost s užíváním Kerastase a zároveň žehlením vlasům? Myslím to tak, jestli když se nanáší produkt přes noc, jestli to vlasy zpět nezvlní nebo zůstanou pořád vyžehlení, rovné?

    děkuji za odpověď

    Hezký den!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.