úterý 18. září 2018

Jakou kosmetiku sbalit na cesty?

Krásné ráno milé čtenářky.
I když léto pomalu končí, hodně z vás ještě nestihlo dovolenou (stejně jako já). A vzhledem k tomu, že dnes pracovně odlétám, připravila jsem si pro vás tipy na to, jak a co sbalit z kosmetických produktů na cesty,

Co se týče balení kosmetiky na cesty, rozlišuji hlavně podle délky výletu a destinace. Poslední tři roky jezdím nejčastěji press tripy které jsou na 2-3 dny. Pro mě je to naprosto ideální, protože si tím pádem nemusím brát fén (ty hotelové nemají výkon) a další produkty potřebné pro mytí vlasů.
Takže pokud chcete cestovat bez problémů a zachovat si své kosmetické rituály,
tady je pár mých rad a tipů na konkrétní produkty, které se mi osvědčily:



1. Kupte miniatury svých oblíbených pomocníků.
Tohle je úplný základ ve výběru cestovní kosmetiky. Tahat se s každým beauty produktem v celém balení je samozřejmě pěkná otrava. Pokud je to tedy možné, vždy se snažím sehnat jejich menší verze, které se lehce sbalí, popř. je odlít do menších nádobek.
Ve zmenšeném balení koupíte třeba osvědčený suchý šampon Batiste, některé typy laků na vlasy, tělové oleje a další produkty.


2. Sbalte produkty, které mají více možností použití
Nemá smysl brát zvlášť krém na ruce, na tělo či suchá a místa. Nejlepší je, když je vše v jednom. Mě stačí vzít mini balení klasického L'Occitane Karité BIO. Jedná se o 100% bambucké máslo, které vyživuje a hydratuje pokožku těla a můžete ho použít na rty i obličej. Ihned se vstřebá a dá se použít i pod make-up. Suchý olej Nuxe se třpytkami se dá použít na tělo i vlasy a opalovací mlha Bioderma chrání nejen pokožku, ale též vlasy.


3. Share it
Pokud kvůli cestě řešíte každý mililitr obsahu (třeba kvůli palubním zavazadlům), není nic jednoduššího než se o produkty podělit s partnerem. Já třeba Vendymu s oblibou kradu jeho kokosový balzám na rty Mr Bear Family Coconut, který je sice určen pro muže, ale to na jeho účincích nic nemění:) Sdílet se dá i pěna na holení, unisex parfém či krémy.


4. Odličování jen v jednom kroku
Doma mám z odličování rituál a probíhá v několika krocích. Ale brát si všechny tyto produkty na cesty? Nemožné. Doporučuji objevit odličovací ubrousky, které vyhovují vaší pleti a na cestách to řešit jen s jejich pomocí. Vyrábí se tolik typů, např. na přecitlivělou a suchou pleť, že určitě najdete ty správné i pro sebe. Já používám čistící ubrousky Comodynes. Jsou určeny pro suchou pleť a navíc hydratují, takže se to dá zvládnout i bez krému.


5. Zabraňte katastrofám
Jestli něco dokáže parádně zničit dovolenou, tak je to to kufr plný vylitého kondicionéru, ve kterém se koupe všechno vaše oblečení. Stačí špatně zavřít víčko, nebo mít štěstí při přepravě kufrů, kdy vám s ním někdo třískne o zem. Po mé zkušenosti s rozbitým tělovým olejem, bych kosmetiku už nedala do látkového neceseru přes který samozřejmě vše prosáklo do oblečení, ale našla jsem si bytelnou voděodolnou taštičku. Má dobře zorganizovaný vnitřek, takže je přehledná a navíc v minimalistickém designu. Cestovní kosmetická taštička Basic

Tento článek vznikl ve spolupráci s Notino

3 komentáře:

  1. Hodí se ty ubrousky i pro suchou pleť? Ještě jsem nenašla takové, co by hrozně nevysušovaly.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna plánuji podzimní dovolenou, tak se mi tipy hodí! Missu

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.